Stiinta & Tehnologie

#generatia iv #micra #nissan

Nissan Micra - generatia IV

Dezvoltata si construita pe noua platforma V , noul Nissan Micra va fi produsa in 4 fabrici din lume si comercializata in 160 de tari.

In stransa colaborare cu inginerii de la Nissan, designer-ul sef Makoto Yamane a reusit sa imprime noului Nissan Micra trei teme distincte : un design seducator si international, o caroserie compacta si robusta, o alura luxoasa si statutara.

Dimensiunile totale ale lui Nissan Micra sunt comparabile cu cele ale modelului anterior, cu o lungime de 3780 mm, in crestere cu 61 mm, o latime de 1665 mm (+ 5 mm) si o inaltime de 1530 mm (- 10mm).  Ampatamentul de 2450 mm, care a crescut cu 20 mm, ii ofera o stabilitate crescuta in viraje si un spatiu interior crescut.

Sub capota, Nissan Micra propune pentru piata europeana, doua propulsoare: unul pe benzina de 1.2 litri, normal aspirat cu 3 cilindri si 80 CP, care dezvolta un cuplu maxim de 108 Nm si o versiune turbo, cu injectie directa, care dezvolta 98 CP si 142 Nm. Ambele motoare pot fi conectate la o cutie de viteze manuala, cu 5 trepte, sau la noua cutie automata CVT (Continuously Variable Transmission). Emisiile poluante ating valorile de 115 grame CO2/km si respectiv 95 grame CO2/km.

Din punct de vedere al securitatii pasagerilor, Nissan Micra vine la echiparea de serie cu ABS, ESP, 6 airbag-uri (frontale, laterale si cortina) si centuri de siguranta pretensionate.

Cititi mai multe pe Auto.ro    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea