Stiinta & Tehnologie

#masina anului 2011 #masina electrica #nissan leaf

Nissan Leaf, primul automobil electric care castiga "World Car of the Year"

Nissan Leaf este primul automobil electric care castiga titlul " World Car of the Year ". Masina electrica a castigat si trofeul "Masina anului in Europa" in acest an.

Nissan Leaf a invins in cursa pentru "World Car of the Year " Audi A8 si BMW Seria 5. Premiul a fost acordat in cadrul Salonului Auto de la New York.

"Este o bucurie enorma pentru noi faptul ca primul vehicul electric vandut in masa la nivel mondial, Nissan Leaf, a castigat prestigiosul titlu World Car of the Year. Aceasta distinctie il recunoaste pe Leaf ca pe un pionier al mobilitatii zero, unul comparabil la capitolele performante, nivel de poluare fonica si manevrabilitate cu masinile pe benzina", a declarat Carlos Ghosn, presedintele Renault-Nissan, citat de Money.ro.

Ceilalti castigatori au fost ferrari 458 italia (World Performance Car), Aston Martin Rapide (World Car design of the Year) si Chevrolet Volt (Green Car of the Year).

Din juriu au facut parte 66 de jurnalisti de top ai lumii alesi din 24 de piete reprezentative, alesi in urma analizei profesionale, a expertizei, experientei, credibilitatii si influentei pe care o are in tara proprie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea