Stiinta & Tehnologie

#nasa #racheta NASA #calatorie Marte #calatorii spatiu

NASA se pregateste sa trimita oameni pe Marte

Agentia Spatiala Americana, Nasa, a inceput constructia celei mai mari rachete spatiale de pana acum, a carei misiuni este sa ajunga pe Marte si chiar sa deschida drumul unei calatorii umane pe “Planeta Rosie”.

 

Racheta va avea 117 metri inaltime si va cantari aproape 3.000 de tone. Capacitatea pe care o va putea transporta in spatiu este de 130 de tone si va fi folosita pentru calatorii mult mai lungi in spatiu decat cele de pana acum.

Primul zbor de test al navei spatiale este programat pentru 2017, iar cele patru motoare cu care va fi echipata  vor fi testate pe aceleasi platforme pe care au fost testate si cele ale celebrei rachete Apollo.

Pentru constructia rachetei, Nasa a semnat un contract de 2,8 miliarde de dolari cu compania producatoare de avioane Boeing. “Echipele noastre s-au dedicat pentru a se asigura ca SLS (Sistemul de Lansare in Spatiu), cel mai mare de pana acum, va fi construit in siguranta, la preturi accesibile si la timp”, a declarat Virginia Barnes, vicepresedinte si manager de program Boeing SLS.

Nava spatiala va fi capabila sa faca lucruri care in prezent sunt imposibile, precum trimiterea unor dispozitive stiintifice de mari dimensiuni pe distante mai mari, intr-un timp mai scurt.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea