Stiinta & Tehnologie

Motorola ZN5 este oficial

Acum aproximativ 2 luni, Motorola "arunca" pe internet un film video in care isi prezenta in mare modele mai vechi de telefoane, cat si unele care vor aparea la un moment dat pe piata.

Pe atunci acele imagini erau doar simple "spoilere" care pe parcurs s-au transformat in lucruri autentice . Unul dintre modele care au devenit realitate este si acest model, care azi, este oficial.

Prima oara la chinezi

Vestea proasta in toata aceasta poveste este ca telefonul este momentan oficial doar in China. Daca inca nu ti-ai dat seama, modelul este telefonul realizat impreuna cu cei de la Kodak .

Partea interesanta este acest model, Motorola ZN5 , este primul care va da piept cu seria Nokia N, pentru ca se concentreaza pe partea multimedia. Sa vedem daca acest lucru va fi posibil...

Daca te intrebi ce este asa special la acest model, poate camera foto de 5 megapixeli cu autofocus, cu flash Xenon si soft special al celor de la Kodak (Kodak Perfect Touch Technology si Imaging Technology) o sa te faca sa iti schimbi parerea.

Detalii tehnice

Dar a venit momentul sa vedem cu ce se lauda acest telefon. Chiar daca nu au fost publicate dimensiunile, terminalul pare sa fie compact. Motorola ZN5 are procesor de 500 MHz, TV-out, player muzical si video, va avea ceea ce numeste compania "morphing pad" si va functiona in retea GSM (900 / 1800 / 1900 MHz).

Are mufa de 3,5 mm pentru casti, deci orice casca standard va putea fi folosita pentru acest telefon. Ecranul telefonului este de 2,4 inchi cu rezolutie de 240 x 320 pixeli si ruleaza sistemul de operare Montavista Linux versiunea 2.6.1. La capitolul conectivitate nu sta rau dar nici bine, Motorola ZN5 dispunand doar de conectivitate GPRS si EDGE, iar pentru transferul de date telefon/PC, standardul Bluetooth 2.0.

Asa cum am spus mai devreme, telefonul va fi lansat prima data in China in luna iulie ca apoi sa urmeze alte tari asiatice. Vestea proasta este ca mai mult ca sigur terminalul va ramane pe acele meleaguri, restul lumii neavand parte de el.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea