Stiinta & Tehnologie

#ara #smartphone #motorola #smartphone modular

Motorola prezinta Ara, smartphone-ul pe care il asamblezi singur

Telefonul pe care il asamblezi singur ar putea sa devina realitate mult mai rapid decat se credea. Motorola a prezentat, ieri, conceptul Ara, un smartphone modular la care compania lucreaza de peste un an.

Potrivit blogului Motorola, Ara este o platforma open hardware care permite crearea de smartphone-uri modulare. "Vrem sa facem pentru hardware ceea ce platforma Android a realizat pentru software", au spus dezvoltatorii pe site.

Astfel, designul proiectului Ara este format din module si un asa-numit endoschelet (endo). Practic, acesta din urma este un cadru structural care tine toate modulele unite. Cei de la Motorola au explicat ca modulele pot reprezenta orice, de la un nou display, o noua tastatura, o baterie in plus etc.




Acest lucru va face ca telefoanele integrate in aceasta platforma sa fie reparate mult mai rapid si sa fie personalizate in functie de dorintele utilizatorilor.

Sursa foto: motorola-blog.blogspot.in

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea