Stiinta & Tehnologie

# bmw i3 #autonomie #motor #motocicleta

Modelul electric BMW i3 va fi echipat cu un motor de motocicleta

Viitorul model electric BMW i3, a carui lansare va avea loc la sfarsitul lui 2013, va fi oferit si intr-o versiune echipata cu un motor de motocicleta cu doi cilindri, ce va fi amplasat in partea din spate a masinii. Propulsorul va fi unul folosit de la gama BMW Motorrad si va fi utilizat pentru a asigura un plus de autonomie vehiculului.

In mod normal, autonomia oferita de bateria lui BMW i3 este de maximum 150 de kilometri. Pentru distante mai mari, va fi folosit insa si motorul de motocicleta, autonomia automobilului putand urca pana la 400 de kilometri. Propulsorul pe benzina va avea rol de generator, incarcand bateria si asigurand in acelasi timp energia necesara deplasarii.

"Imi imaginez ca multi clienti vor comanda versiunea cu autonomie marita pentru a-si elimina teama ca vor ramane fara baterie, ca sa descopere ulterior ca o folosesc extrem de rar", a declarat Herbert Diess, seful departamentului de Cercetare si Dezvoltare de la BMW.

Sursa foto: autocar.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea