Stiinta & Tehnologie

#hydro quebec #transport canada #mitsubishi i-miev

Mitsubishi a incheiat un parteneriat in Canada pentru testarea i-Miev

Mitsubishi a anuntat vinerea trecuta ca a incheiat un tratat de intelegere cu Canada, care prevede testarea electricei i-Miev , in vederea comercializarii viitoare a citadinei cu zero emisii CO2.

Asadar, dupa ultimul parteneriat cu Hydro Quebec , constructorul auto va colabora cu transport canada, agentie guvernamentala care se ocupa cu politicile de transport din tara.

In conditiile prevazute de contract, Mitsubishi trebuie sa puna la dispozitia oficialitatilor canadiene doua exemplare i-Miev, pentru a efectua teste in conditii reale de drum si pentru a cunoastre cu exactitate, capacitatile si performantele micutei masini.

Obiectivul pe termen lung al Transport Canada este acela de a evalua beneficiile reale pentru mediu si nu numai aduse de masinile electrice.

mitsubishi i-miev este pus in miscare de un motor electric de 64 CP si 180 Nm, care impinge vehiculul cu o viteza maxima de 130 km/h. Acesta este alimentat de un set de baterii litiu-ion, care ajuta modelul sa promita o autonomie de 130 km.

Cititi mai multe pe Auto.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea