Stiinta & Tehnologie

#microsoft #telefoane mobile #google android

Microsoft vrea bani pentru patentele folosite de telefoanele Android

Microsoft vrea sa incaseze de la toti producatorii de telefoane android o taxa pentru folosirea patentelor folosite.

Steve Ballmer , CEO Microsoft, a declarat ca fiecare producator de telefoane Android ar trebui sa plateasca o taxa pentru patentele Microsoft.

Declaratia vine la scurt timp dupa ce compania a dat in judecata Motorola pentru neplata drepturilor pentru o serie de patente.

Microsoft a obtinut bani de la HTC pentru patentele folosite in sistemul de operare Android, iar acum vrea sa ceara aceeiasi bani de la toate companiile producatoare de mobile ce folosesc Google Android .

Companiile mici nu ar putea plati taxa ceruta de Microsoft, insa compania va iesi in castig chiar daca telefoanele Android pierd din cota de piata.

Pana acum, Microsoft nu a dovedit in fata legii proprietatea asupra patentelor folosite de sistemul de operare Android. Gigantul a ales sa ceara bani de la companiile producatoare si nu direct de la Google, pentru a obtine despagubiri cuantificabile cu usurinta, potrivit electronista.com.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea