Stiinta & Tehnologie

#microsoft #kin one #kin two

Microsoft opreste productia telefoanelor proprii

La inceputul lui 2010, compania americana Microsoft lansa pe piata primele sale telefoane mobile, modelele KIN. Acum aceeasi companie opreste productia terminalelor dezvoltate impreuna cu japonezii de la Sharp.

Asa cum a declarat in repetate randuri CEO-ul Microsoft, Steve Ballmer, compania americana se va concentra numai pe dezvoltarea unui software pentru telefoane mobile, iar acum focalizarea se va face pe Windows Phone 7.

"Microsoft a lua decizia de a se concentra pe Windows Phone 7, iar telefoanele KIN nu se vor lansa in Europa asa cum a fost intial planificat. Echipa KIN va fi incorporata in cea care lucreaza la Windows Phone 7. In Statele Unite ale Americii, telefoanele vor fi distribuite prin Verizon",
a declarat Ballmer.

Nu se stie daca Microsoft va continua producatia modelelor. Cifrele de vanzari ale celor terminale KIN nu a depasit 10.000 de unitati de cand au fost lansate. Este posibil ca in Statele Unite ale Americii cele doua modele KIN sa fie distribuite pana la epuizarea stocului.

Microsoft Kin One a purtat numele de cod Turtle si este un slider care dispune de un ecran tactil de 2,6 inch. Modelul vine cu o interfata de utilizator speciala si un ecran de start denumit Loop. Kin One are tastatura QWERTY completa, iar telefonul mobil este unul din primele modele de terminale care va rula cel mai recent sistem de operare a companiei, windows phone 7 series.

Numele de cod al celui de al doilea telefon mobil al companiei americane, a fost Pure, iar oficial modelul se numeste Kin Two . Spre deosebire de primul terminal, Pure este ceva mai mare in dimensiuni. Al doilea terminal are un ecran mai mare, de 3,6 inch si pastreaza tastatura QWERTY completa si conectivitatea ridicata. Ambele telefoane mobile dispun de procesorul nVidia Tegra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea