Stiinta & Tehnologie

#microsoft #windows phone 7 series #mwc 2010

Microsoft a anuntat Windows Phone 7 Series

Mobile World Congress 2010 a fost gazda unui anunt din partea Microsoft, astfel, CEO -ul Steve Ballmer a prezentat oficial noua generatie de terminale cu Windows Phone 7 Series .

Primele telefoanele mobile care vor dispune de noul sistem de operare Microsoft se vor lansa pe piata la sfarsitul acestui an in perioada sarbatorilor de iarna.

Sistem si interfata de tip Zune

Se pare ca si in acest an cei de la Microsoft s-au tinut de cuvant si nu au lansat un telefon mobil asa cum se zvonea, ci un nou sistem de operare. OS-ul este cat de cat similar cu versiunea pe care noul media player al companiei, Zuna HD, il are. In primul rand orice telefon care va avea incorporat noul sistem de operare va avea un buton fizic dedicat Bing care va redirectiona utilizatorii catre motorul de cautare a celor de la Microsoft. Interfata "vizuala" a noului sistem este denumita Metro aceasta bazandu-se pe " hub "-uri formatii de aplicatii si shortcut-uri.

Windows Mobile 7
va dispune de un numar total de sase hub-uri, fiecare dintre ele incluzand cele mai cautate aplicatii sau servicii pe care un utilizator le foloseste intr-un telefon mobil. Totusi, detaliile prezentate in cadrul evenimentului sunt doar cateva, mai multe informatii vor fi dezvaluite la conferinta MIX care va avea loc in luna martie.

Hub-urile Windows Phone

Cele sase hub-uri sunt People, Pictures, Games, Music + Video, Marketplace si Office. People va tine sub control retelele sociale ale utilizatorului, permitandu-i sa ordoneze sau sa faca share de continut. Hub-ul Picture va ajuta de fapt cel de People, ordonand, aranjand sau impartasind colectiile de poze ale utilizatorului.

Music + Video va ajuta utilizatorul sa transfere continutul adecvat din PC pe telefonul mobil, hub-ul Marketplace va fi locul dinc care fiecare utilizator poate sa isi descarce continut pentru smartphone-ul propriu, iar Office va avea suport pentru principalele formate de documente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea