Stiinta & Tehnologie

#cabriolet #clasa e #mercedes-benz

Mercedes lanseaza E Klasse Cabrio in Romania

Mercedes Benz Romania pune la dispozitia dumneavoastra noul E Klasse Cabrio incepand cu data de 27 martie, la un pret de pornire de 46.410 euro ( TVA inclus) pentru versiunea E 200 CGI , ce dezvolta 184 CP.

Noua generatie este dispune de un plafon realizat dintr-un material clasic fin ce confera o senzatie veritabila in stil cabriolet. Asadar, Mercedes-Benz Clasa E Cabriolet este ideal atat pentru sezonul cald, cat si pentru cel rece, datorita plafonului textil complet electric, care asigura o izolare exceptionala pe tot parcursul anului, chiar si in conditii meteo nefavorabile. Acesta poate fi deschis sau inchis in numai 20 de secunde chiar si la viteze de pana la 40 km/h.

Capacitatea portbagajului este de 300 de litri in cazul in care autovehiculul este decapotat si de 390 de litri cand autovehiculul este acoperit.

Modelul este disponibila cu trei motorizari diesel si patru benzina. Modelul entry-level E 200 CGI, care pune la dispozitie cei 184 CP, are ca dotare standard transmisia automata. Incepand cu iunie 2010, acest model va fi disponibil si cu transmisie manuala in sase viteze, conform comunicatului de presa Mercedes Benz Romania.

Daca alegeti cea mai puternica versiune, si anume E 500 Cabriolet, cu ai sai 388 de CP trebuie sa achitati suma de 72.471 euro, cu TVA. Pentru cel mai ieftin diesel, va trebui sa platiti 48.314 euro (tva inclus). Mercedes-Benz Clasa E Cabriolet are o lungime de 4,7 metri, o latime de 1,78 metri si o inaltime de 1,4 metri.

Siguranta

La capitolul siguranta, particularitatile modelului decapotabil cu doua portiere includ protectia in cazul rasturnarii, montantii A intariti de doua tuburi aditionale si montanti B. Protectia in cazul rasturnarii consta in doua bare robuste, fiecare cu diametru de 35 de mm, pozitionate in tetierele si spatarele scaunelor din spate. Daca senzorii unitatii de control a airbagurilor detecteaza un pericol iminent, sunt activate impulsuri pre-tensionate de presiune prin metode pirotehnice, adica extrem de rapid. Succesiv, ambele bare din tetiere sunt extinse. Acestea ating cel mai inalt punct si se blocheaza automat intr-o fractiune de secunda.

In combinatie cu montantii A, care, la randul lor sunt intariti cu doua tuburi de otel de inalta rezistenta, barele de otel asigura o protectie eficienta in cazul unei rasturnari. Montantii B sunt foarte strans conectati, dat fiind faptul ca acestia actioneaza in lateral, oferind astfel protectie extrem de ridicata in cazul unui accident. Un cuzinet realizat din otel de inalta rezistenta fixeaza interiorul montantului B de bara transversala din partea laterala a scaunelor.

Dotat cu sapte airbaguri, centuri pretensionate si limitatori de forta a centurilor pentru toate scaunele, si, mai mult, tetiere active cu detectie a eventualelor accidente, pentru sofer si pasagerul din dreapta, noul model Clasa E Cabriolet asigura cel mai amplu pachet de siguranta din aceasta clasa de autovehicule. În cazul pachetului de airbaguri, ce se pot declansa in milisecunde, sunt incluse air-bagurile din fata si din laterale pentru sofer si pasagerul din dreapta, un airbag pentru protectia genunchilor in partea laterala a soferului si headbags.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea