Stiinta & Tehnologie

#mazda6 #5 stele #teste

Mazda6 de 5 stele

Ca urmare a testelor de siguranta efectuate de catre Euro NCAP (New Car Assessment Programme), aceasta a primit 5 stele de la testeri.

Mazda6 este primul model al constructorului nipon testat in conformitate cu noua schema de evaluare, ceea ce confera o importanta deosebita celor cinci stele obtinute.

Sistem nou de testare

Incepand cu anul 2009, Euro NCAP a implementat un nou sistem de evaluare. Conform acestuia se va acorda o singura cotatie bazata pe numarul de puncte obrinut prin intermediul a patru criterii de testare.

De acum se ia in calcul protectia ocupantilor adulti, protectia ocupantilor copii, protectia pietonilor si asistarea oferita de sistemele de siguranta.

Alte modele premiate

Modelul de clasa medie nu este singurul autovehicul din gama Mazda care a obtinut numarul maxim de puncte acordat de Euro NCAP. Mazda5 si Mazda2 au fost cotate cu cinci stele si punctaj maxim pentru protectia ocupantilor adulti in cadrul testelor efectuate in septembrie 2005, respectiv decembrie 2007.

"Prin intermediul filosofiei Sustainable Zoom-Zoom Mazda doreste sa imbine placerea de a conduce cu performantele ridicate in ceea ce priveste siguranta si emisiile de noxe. Rezultatul inregistrat de Mazda6 la testele Euro NCAP confirma progresul companiei in aceasta directie", a declarat Cristian Rigu, Country Manager Mazda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea