Stiinta & Tehnologie

#mazda #vehicule electrice #vehicul hibrid #masina hibrid europa

Mazda: Vehiculele hibride si electrice mai pot astepta

Un reprezentant Mazda a declarat pentru cei de la AOL Cars ca nu se grabesc sa lanseze o masina hibrid in Europa. In timp ce majoritatea constructorilor auto se focuseaza pe vehicule hibrid si electrice, Mazda a decis sa-si mentina toate eforturile pe construirea unor motoare pe benzina si diesel cat mai eficiente posibil.

Mazda nu are planuri sa lanseze un model hibrid sau complet electric in viitorul apropiat si vrea sa se asigure ca "motoarele sunt proiectate optim pentru a fi cat mai bune din punct de vedere tehnic". 

Cu alte cuvinte, Mazda va continua dezvoltarea tehnologiei SKYACTIV si se va concentra pe scaderea pierderii de energie prin trenul de rulare al masinii. In loc sa scada capacitatea motoarelor, constructorul va continua sa faca motoare mari, dar cu un consum si emisii de CO2 cat mai scazute.

Mazda a lansat acum ceva timp o versiune electrica Mazda2, fiind construita pentru "a demonstra ca gresesc celor care spuneau ca nu o putem face", conform lui Peter Allibon, directorului de vanzari Mazda UK.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea