Stiinta & Tehnologie

#masini electrice #nissan leaf #leasing

Masinile electrice vor suferi deprecieri de pana la 90% in urmatorii 5 ani

Potrivit unui studiu realizat de compania britanica Glass’s, companie specializata in analiza de revanzare a automobilelor, masinile electrice vor suferi o depreciere a valorii cu pana la 90% in urmatorii 5 ani, asa ca ele nu trebuie vandute in stilul masinilor clasice, scrie carsuk.net.

Glass’s sustine ca in cazul in care producatorii nu vor lua masuri, masinile electrice vor suferi deprecieri serioase in urmatorii 5 ani, iar primele masuri de salvare ar fi, protrivit lui Andy Carroll, directorul executiv al companiei, scoaterea pe piata in regim de leasing atat a masinilor, cat si a bateriilor si garantii special care sa acopere scaderea brusca.

Bateria unei masini electrice are un ciclu de viata in jur de opt ani, asta fiind prima problema in incercarea de revanzare a automobilului. Trebuie luat in calcul faptul ca achizitionarea unei baterii noi costa aproape 10 mii de euro.

Un prim exemplu al companiei Glass’s este modelul electric Nissan Leaf , care dupa cinci ani ar urma sa coste sub 4.000 de euro. Reprezentantii Nissan sustin insa ca va implementa un sistem de leasing, acesta urmand să fie disponibil ca alternativa pentru cumpararea clasica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea