Stiinta & Tehnologie

#masina zest

Masina pentru persoanele peste 16 ani

Masina care poate fi condusa de la 16 ani vafi lansata la un pret de 11.900 euro

Zest – una din asa-numitele masine recreationare, produse de francezii de la Acrea, va fi lansata in Romania, la un pret de baza de 11.900 euro. Zest este o masina de doua locuri, are un motor de 505 cmc/21 CP si poate atinge o viteza maxima de 110 km/h.

Automobilul este echipat cu o cutie de viteze automata si, conform importatorului roman, poate fi condus de la varsta de 16 ani. Numai ca atat reprezentantii Politiei Rutiere, cat si cei ai Registrului Auto Roman ne-au precizat ca nu stiu nimic despre acest automobil care urmeaza sa circule pe strazile din Romania si daca el poate fi condus intr-adevar de la varsta de 16 ani si la noi.

Un avantaj sigur este acela ca pentru acest tip de masina nu se plateste taxa auto , caracteristicile tehnice fiind similare cu cele ale ATV-urilor.

Zest cantareste 380 kg si consuma in medie 4,7 litri benzina la 100 km. Capacitatea rezervorului este de 26 de litri.

Potrivit constructorului, Zest se adreseaza persoanelor fizice care doresc un automobil recreational, companiilor care activeaza in turism, in special hotelurilor de pe litoral, precum si firmelor.

Importatorul roman si-a propus sa vanda numai persoanelor fizice 20 de unitati Zest pana la sfarsitul acestui an.

Compania importatoare va lansa si o versiune pick-up a modelului. Termenul de livrare poate fi cuprins intre doua saptamani si o luna. In 2009, vor fi importate alte versiuni ale modelului, printre care unul cu 4 locuri si unul propulsat electric.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea