Stiinta & Tehnologie

#dezvoltare #cutie automata #dacia logan

Logan va avea transmisie automata

Automobile Dacia ia in calcul introducerea de cutii de viteze automate pe gama Logan, insa o decizie concreta in acest sens va fi luata in momentul in care va exista cerere suficient de mare pentru aceasta dotare, a declarat agentiei MEDIAFAX directorul de marketing al producatorului auto, Rafael Treguer.

Dacia a introdus insa in cartea tehnica a modelului Logan restilizat cinci pagini care fac referire la utilizarea cutiei de viteze automate, alaturi de fotografii cu schimbatorul de viteze al acesteia si imagini cu indicatoarele de bord ce afiseaza informatii specifice acestui tip de cutie, cum ar fi treptele de viteza si rularea in modul de iarna.

Dacia a inclus aceste date in conditiile in care, pana acum, nici o varianta a modelului Logan nu are cutie automata pentru nici o piata in care se comercializeaza.

Treguer a explicat ca modelul Logan va mai fi comercializat in aceasta forma cel putin trei-patru ani, iar manualul ofera instructiuni si despre dotari care ar putea fi introduse ulterior pe model. „In Romania nu exista cerere pentru asa ceva. Nici un client nu a cerut-o. Daca ar exista doritori, cu siguranta ca am oferi cutia de viteze automata“, a spus oficialul Dacia. El a mai adaugat ca, in statele in care Dacia vinde cel mai bine, cum ar fi Franta si Italia, vanzarile de automobile dotate cu cutie de viteze automata reprezinta 5% din totalul livrarilor, la fel ca in Romania.

„Deocamdata, dotarea Loganului cu cutie de viteze automata este in faza de studiu. Daca studiul se va concretiza, aceasta dotare va fi adresata strict pentru piata externa“, ne-a spus Silviu Sepciu, purtatorul de cuvant al Dacia Renault. Acesta a adaugat ca acest tip de cutie de viteze se preteaza catre varful unei game si motorizarilor mai mari. El a refuzat sa dea mai multe detalii.

Mai scump

Spre exemplu, diferenta de consum in cazul unei Skoda Octavia , cu motor de 2 litri, intre varianta echipata cu transmisie automata si cea cu cutia manuala este de 0,5 litri/100 km (consum mediu), de 1 litru/100 km (consum urban) si de 0,2 litri (consum extraurban). De asemenea, diferenta de pret intre cele doua modele este de 1.600 de euro.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea