Stiinta & Tehnologie

#dacia #logan #pick-up #electric

Logan Pick-up a ajuns in SUA si se vinde in varianta electrica!

Un fost dealer Chrysler din Iowa va scoate la vanzare versiuni electrice ale lui Logan , MCV si Van. Modelele electrice sunt asamblate deocamdata in Romania.

Dacia Logan Pick-up sta la baza primului pick-up electric construit si vandut vreodata in lume. Acesta a fost dezvoltat de compania americana Electric Motor Cars ( EMC ) si a fost prezentat de Des Moines Motors, un fost dealer Chrysler.

"Modelele sunt asamblate si create in Romania. Deocamdata avem doar trei exemplare, care au ajuns in State vineri, 5 februarie. Pe langa pick-up, vor exista versiuni electrice ale lui Logan MCV si lui Logan Van, urmand sa avem la dispozitie in urmatoarele saptamani circa 100 de masini electrice care vor fi scoase la vanzare. Cele trei versiuni de caroserie vor fi disponibile in curand si pentru drive test. A ramas sa gasim si dealerii care sa vrea sa comercializeze acest tip de masini", a declarat Gene Gabus, omul de afaceri care detine Des Moines Motors.

Foarte interesant este faptul ca primele date tehnice ale versiunii electrice Logan Pick-up sunt mai mult decat imbucuratoare pentru fanii acestui tip de masini. Astfel, autonomia totala a unui astfel de model este de 420 de kilometri, iar incarcarea completa are loc in trei la o priza de 220V.

In conditiile in care aceste cifre se vor dovedi reale, modelul electric semnat va realiza un adevarat record pentru un model electric de pe piata. Cea mai buna autonomie a unui vehicul 100% electric ii apartine unui model creat in 2003 intr-o serie limitata de compania AC Propulsion. Acesta era denumit Tzero si putea sa parcurga 400 de kilometri dupa o singura incarcare. Insa daca AC Propulsion Tzero costa pe atunci 220.000 de dolari, pretul anuntat pentru modelul bazat pe Logan Pick-up este de 38.000 de dolari.

Conform primelor informatii aparute in presa americana, pick-up-ul electric bazat pe Dacia Logan ar putea fi modificat si transformat in curand in Florida, la o uzina a unuia dintre producatorii cunoscuti de peste Ocean. "Mai multi constructori s-au interesat deja de proiectul nostru", declara acelasi Gene Gabus.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea