Stiinta & Tehnologie

#renault #logan #dacia #rusia

Logan este cel mai bine vandut model strain in Rusia in 2009

a depasit Ford pe piata din Rusia in clasamentul celor mai bine vandute modele straine pe primele 11 luni ale anului.

48.726 de unitati Logan a reusit Renault sa vanda in Rusia primele 11 luni ale anului.

Logan este cel mai bine vandut model strain din Rusia in primele 11 luni ale anului 2009, reusind sa depaseasca Ford Focus , care pana in noiembrie detinea inca prima pozitie in acest top. Rocada intre primele doua pozitii a avut loc luna trecuta, atunci cand Renault a vandut 5131 de unitati Logan, fata de cele doar 3348 de unitati Focus vandute de Ford. Dupa 10 luni, Focus era inca pe prima pozitie, la o diferenta de 548 de unitati de Logan, care venea insa puternic din urma.

In total, perioada ianuarie-noiembrie 2009 a adus vanzari de 48.726 de unitati Renault Logan , Ford Focus reusind sa se ridice la 47.491 de unitati vandute. Ambele modele sunt produse in Rusia: Logan in Moscova, Focus in Sankt Petersburg.

Desi batalia dintre cele doua modele de import este interesanta, vanzarile lui Logan si ale lui Focus au coborat evident fata de anul trecut. Astfel, daca filiala ruseasca a celor de la Ford a vandut in 2009 cu 43% mai putine exemplare Focus fata de 2008, vanzarile lui Renault Logan au scazut cu 29% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cu toate acestea, scaderea celor doua modele este mai mica decat media pietei rusesti, care a suferit o cadere de 50% comparativ cu anul anterior.

La nivel general, Renault Logan a ocupat a treia pozitie pe piata ruseasca in luna noiembrie, primele doua modele ca volum de vanzari fiind in continuare Lada Priora si Lada Samara. In ceea ce priveste primele 11 luni ale anului, Logan e pe pozitia a cincea, primele patru locuri fiind ocupate de tot atatea modele Lada: Priora, Samara, 2105/2107 si .

Uzina Renault de la Moscova isi va dubla productia in 2010, Sandero urmand sa intre si el in lista de modele fabricate in Rusia in cursul anului viitor. Mai mult, situl de productie din capitala Rusiei va construi si al treilea model al gamei, , incepand cu ultima parte a anului 2011.

Cititi mai multe pe Automarket.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea