Stiinta & Tehnologie

#lg ks360 #qwerty #natural born chatter #campionat national de sms #review

LG KS360 Review

Terminalul LG KS360 a fost anuntat in vara lui 2008 si a fost vazut pentru prima data de public in cardul show-ului de electronice CommunicAsia 2008. Telefonul se mandreste cu look-ul si tastatura QWERTY completa.

Recent, mobilul a ajuns si pe meleagurile tarii noastre, iar aici a avut parte de o promovare speciala.

Campionat de SMS

Pentru a promova terminalul mai bine si pentru ai scoate in evidenta atuurile, LG a facut echipa cu operatorul de telefonie mobila Orange Romania. Astfel a luat nastere Campionatul National de SMS, Natural Born Chatter . Startul competitiei SMS pe tastatura QWERTY s-a dat pe data de 28 octombrie 2008. Concursul se desfasoara online, pe un site dedicat, iar marea finala va aduce fata in fata 30 de finalisti din toata tara. Cei mai buni concurenti vor lupta in marea finala din 6 decembrie, pentru un premiu de 3000 de euro, pus in joc de LG Electronics.

Mecanismul concursului "Natural Born Chatter" si regulamentul sunt disponibile online, pe site-ul concursului. Dupa inregistrarea electronica fiecare participant va fi identificat prin numarul de telefon mobil. In fiecare zi, concurentul care a tastat si trimis cel mai rapid mesaj va castiga un telefon QWERTY LG KS360 . Numarul de participari pe zi ale unui candidat este de maxim cinci.

Semnalmentele unui chatter

Terminalul LG KS360 este un mid-ranger, slider care masoara 101,5 x 51 x 16,8 mm si cantareste 108 grame. Carcasa telefonului este confectionata din plastic, iar partea superioara este ocupata de ecran si D-pad-ul ceva mai complex decat la alte telefoane.

Ecranul lui KS360 este de 2,4 inch cu 256.000 culori si rezolutie QVGA de 240 x 320 pixeli. Deasupra lui gasim sigla LG si difuzorul telefonului. Dupa cum am spus, D-pad-ul telefonului este mult mai complex decat al altor telefoane mid-level si este compus din 11 butoane. Primul rand de butoane corespunde submeniurilor de pe ecranul principal, Accesati si Contacte. "Accesati" este un meniu special Orange format din 6 icoane: Orange World, Video, Sonerii, Jocuri, Stiri si Music Store. Toate sunt meniuri care se conecteaza la internet.

In mijloc gasim butonul OK, cu sagetile de navigare stanga/dreata si sus/jos. Sub ele se gasesc tastele de apelare si respectiv terminare/respingere apel. Ultimul rand de butoane este reprezentat de o icoana care arata o mana apasand o tastura. Acest buton va activa tastatura virtuala pe display-ul telefonului. Astfel, ecranul lui KS360 va deveni tactil. Fiecare tasta virtuala apasata este insotita de reactia haptica care anunta utilizatorul ca numarul tastat a fost inregistrat. Pentru stergerea unui numar de pe ecran, se foloseste tasta C, aflata pe D-pad, care este si ultimul buton de aici.

Laturile lui KS360 nu sunt foarte incarcate. Cea stanga este marcata de butonul dublu de volum si cel dedicat camerei foto , iar cea dreapta de doua sloturi: primul de atasare periferice (incarcator, cablu USB, casti) si slotul cardului microSD. Latura superioara are un singur buton, cel care deblocheaza capacul bateriei, iar latura inferioara un orificiu mic care este de fapt microfonul telefonului.

Partea dorsala nu este nici ea foarte dichisita. Aici gasim difuzorul, camera foto de 2 megapixeli si oglinda pentru autoportrete, plus inca o sigla LG. Sub capac avem o baterie standard Litiu-Ion cu o capacitate de 800 mAh care in mod stand-by rezista pana la 430 de ore si pana la 5 ore de convorbiri.

Mai devreme am mentionat faptul ca terminalul este un slider. Spre deosebire de alte slidere care se deschid prin glisarea in sus, LG KS360 o face prin deschidere la stanga. Astfel, telefonul isi descopera tastatura completa QWERTY. Pentru a tasta normal, terminalul trebuie intors. Totodata, imaginea de pe ecran se va roti si ea pentru a corespunde pozitiei telefonului.

Tastele lui KS360 sunt circulare si delimitate intre ele pentru o folosire usoara. Tastatura are butoane dedicate de mesagerie si unele taste cu rol dublu, ca O, K, L si M care in meniu preiau rolul de sus/jos si stanga/dreapta. Pentru tastarea punctuatiei este necesara apasarea tastei portocalii Fn (Function) pentru fiecare folosire a punctului, virgulei sau a unui alt simbol.

Inteligenta unui mid-ranger

Deoarece terminalul a fost conceput pentru segmentul de tineri care trimit foarte multe mesaje, tastatura complata QWERTY faciliteaza acesta optiune.

In modul stand-by, ecranul lui LG KS360 afiseaza semnal, profil, baterie, ora, operatorul de telefonie mobila si data. In mijlocul ecranului mai exista si 4 shortcut-uri catre mesagerie, profilul telefonului, inbox si favorite. Acestea pot fi anulate de pe ecran sau personalizate.

Telefonul LG KS360 suporta mesaje SMS, MMS, instant si e-mail-uri. Mesajele SMS si MMS sunt stocate intr-o casuta posta, iar e-mail-urile isi gasesc loc intr-un inbox separat. Totodata, e-mail-urile suporta protocoalele standard POP3 si IMAP4.

Fara player muzical prestabilit

Spre deosebire de alte terminale mid-range, telefonul LG KS360 nu are MP3-player. Se pot stoca melodii pe el si acestea pot fi si ascultate, dar numai prin intrarea in submeniul Album Media si selectarea melodiei din folder-ul in care au fost salvate. Melodiile pot fi redate asa cum au fost salvate, deoarece utilizatorul nu poate sa faca o sortare a lor si nu dispune de egalizator sau moduri de redare, Shuffle sau Repeat.

In plus, terminalul nu are destul spatiu de stocare pentru melodii, avand doar 15 MB memorie interna. Ca telefonul sa poata fi folosit ca player muzical, ii trebuie un upgrade al memoriei. Totusi, in ciuda acestor deficiente, sunetul redat de telefon, atat prin difuzorul extern, cat si prin casti este bun. Un alt incovenient este reprezentat si de castile audio care sunt foarte incomode. Rolul lor este de handsfree, dar persoanele cu urechi mici vor avea dificultati in a le utiliza.

Castile audio sunt folosite si pe post de antena radio , pentru ca LG KS360 dispune de asa ceva. Cautarea posturilor de face manual odata ce castile au fost atasate.

Pozar modest

Camera foto a lui KS360 este asezata pe suprafata partii dorsale. Este protejata de praf prin lentila care se afla la aceelasi nivel cu plasticul carcasei, dar poate ramane tinta amprentelor sau zgarieturilor. Pentru a capta imagini utilizatorul va folosi butonul OK de pe D-pad sau pe cel dedicat de pe latura stanga.

Cei 2 megapixeli inseamna o rezolutie maxima de 1600 x 1200 pixeli, iar calitatea este acceptabila, mai ales ca discutam despre un telefon axat pe trimitere de mesaje si mid-ranger, dar e imposibil sa nu observam minusul, adica absenta unui flash. Pozele facute in lumina naturala nu pot fi criticate prea mult, dar, din pacate, seara, in locuri intunecate sau cu lumina moderata, va fi imposibil sa faci o poza decenta.

Un alt defect al camerei ar mai fi lipsa autofocus-ului. Totusi, camera foto compenseaza prin capacitatea ei de a face inregistrari video la o rezolutie QVGA de de 320 x 240 pixeli. Videoclipurile sunt salvate in format 3GP.

Chiar daca nu are autofocus sau flash, camera lui KS360 vine cu efectele de imagini: negative, sepia sau grayscale. Camera mai are mod de noapte sau de fotografiere panoramica. Galeria foto se afla in Album Media, submeniul Imagini.

Conectivitate

Deoarece este mid-ranger LG KS360 are un maxim de conectivitate EDGE. Pe langa EDGE, terminalul mai suporta si GPRS. In schimb telefonul nu are 3G, HSDPA sau Wi-Fi.

Vine cu Bluetooth de versiune 2.0 cu A2DP pentru atasare de casti audio wireless si USB. Cartea tehnica a telefonului mentioneaza totusi versiunea 2.0 de USB, in schimb transferul de date s-a facut foarte greu pentru asemenea versiune. E posibil ca USB-ul din dotarea lui sa fie de versiune 1.1.

Navigarile pe internet se fac prin intermediul browser-ului WAP 2.0 cu suport xHTML si HTML. Pentru accesarea internetului, utilizatorul va trebui sa isi faca setarile de rigoare pentru cartela proprie prin Orange.

Ultimul cuvant


LG KS360 poate fi un telefon perfect pentru ceea ce a fost creat, adica optiunea de a trimite mesaje SMS. Terminalul este punctat de look, tastatura QWERTY si, mai ales, capabilitatile mesageriei. Este depunctat de lipsa unui player muzical dedicat si de castile incomode. Faptul ca USB-ul prezinta si el unele probleme nu il ajuta cu nimic. Totusi, KS360 este salvat de raportul pret-calitate si de faptul ca este un telefon destept si foarte usor de utilizat.

Galerie foto LG KS360

Galerie foto cu imagini captate de LG KS360

Captura video realizata cu LG KS360



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea