Stiinta & Tehnologie

LG KE970 Shine Review

Denumit si KE970 , Shine este un telefon care face parte din gama Black Label , colectie care il intregeste si pe LG Chocolate .


1. Inceput
2. Look
3. In detaliu
4. Concluzie

Nume in moda

Chiar daca Chocolate se preteaza la o editie Black Label, Shine-ul a imbracat o haina ceva mai stralucitoare. LG si-au facut un obicei sa scoata pe piata telefoane fashion dintre cele mai bune. Daca LG Chocolate a "socat" lumea la aparitie, Modelul LG KE970 a venit pe piata acompaniat de un "frate", LG KU970 Shine care spre diferenta de modelul discutat de noi are conectivitate 3G . Ca aspect cele doua telefoane par la fel, dar luate la puricat am descoperit ca KE si KU sunt diferite ca interfata, hardware sau caracteristici implementate.

KE970 Shine pare un telefon robust, dar masoara doar 99,8 x 50,6 x 13,8 mm si cantareste 119 grame, dar acest lucru se datoreaza metalului care este atasat de el. Vestea buna este ca design-ul pe care il are telefonul il face pe acesta unisex. De obicei telefoanele Fashion ajung la domnisoare, dar LG Shine nu arata rau nici in mainile barbatilor.

Partea frontala a telefonului este ocupata de ecranul TFT de 2,2 inchi cu rezolutie de 240 x 320 pixeli si 256.000 culori. Parca integrat in ecran se afla si difuzorul telefonului, asezate deasupra ecranului, iar sub el se afla celebra rotita de scroll, oarecum "incadrata" de butoanele de meniu si contacte. In cutie telefonul arata impecabil, problema vine odata cu scoterea lui de acolo, pentru ca ecranul ca de sticla este tinta tuturor amprenteler. Vei ajunge la concluzia ca banda protectoare de plastic trebuie sa ramana peste ecran tot timpul.

Trup si suflet

Latura stanga a telefonului nu prezinta nici un fel de tasta de functionalitate, singurul lucru care incarca peisajul fiind locasul de agatare a curelusei de siguranta. In schimba partea dreapta este ceva mai "dezvoltata". Aici gasim slotul de incarcare si conectare casti, butoanele de volum, butonul dedicat MP3 player-ului si cel dedicat camerei foto . Tasta de shortcut pentru MP3-player mai poate fi folosita pentru a minimiliza player-ul in timpul functionarii.

Latura frontala are in constructia lui butonul de deschidere capacului pentru baterie, iar in josul telefonului, sub ecran si D-Pad gasim doar microfonul telefonului, dar acest lucru se "intampla" cand telefonul este inchis.

Partea dorsala a terminalului este compusa din capacul care acopera bateria si camera de 2 megapixeli cu flash si autofocus. Bateria telefonului este Litiu-Ion de 800 mAh, iar pentru scoaterea cardului SIM nu este nevoie de inlaturarea ei.

La deschidere mobilului prin glisare, gasim tastatura standard alfanumerica si ea metalizata cu tastele "taiate" individual. Randul de sus al tastaturii este administrata butoanelor de apelare, respectiv terminare apel si butonului de C (Cancel) care se afla pozitionat intre cele doua. Din pacate degetele mai rotunde vor avea unele dificultati in apasare acestor butoane pentru ca se vor lovi de capacul telefonului. Totodata tastatura metalizata este destul de dificila pentru ca utilizatorul nu primeste nici un raspuns tactil de la ea.

Meniul zilei

Interfata lui LG Shine nu vine cu nici o noutate fata de modele mai vechi ale telefonului. Meniul este destul de personalizabil, acesta putand fiind aranjat in sistem de matrice sau in lista. Ideal este ca utilizatorul sa foloseasca "lista" pentru ca asa va avea mai multe optiuni afisate pe ecran.

Pe intuneric telefonul se descurca foarte bine, atat ecranul cat si tastatura avand destula lumina, dar problema vine in lumina directa, cand imaginile de pe ecran palesc considerabil in culori si nuante, mai ales ca lumina se accentuaza din cauza suprafetei reflectorinzante.

O noutate care tine de categoria "dragutului" este personalizatea meniului tastaturii care coloreaza fiecare cifra tastata in alta culoare. Cand vine vorba de mesagerie, LG Shine -ul suporta SMS, EMS, MMS si mesaje e-mail. Inainte sa incepi sa scrii un mesaj ti se da automat posibilitatea sa alegi dintre mesaj text, multimedia, e-mail sau mesaj Bluetooth. E-mailul suporta protocoale POP3, IMAP4 si SMTP. Chiar daca acest model nu are 3G, utilizatorul are la dispozitie GPRS-ul si EDGE-ul.


Camera foto

La aceasta categorie utilizatorul poate sa stea linistit. Pentru ca telefonul are 50 MB memorie interna si suport de card microSD, poti sa faci destule poze. Aparatul foto se descurca foarte bine si pe intuneric datorita flash-ului incorporat. In plus lentilele Schneider-Kreuznach fac o treaba buna, dar cel mai surprinzator a fost modul MACRO al camerei care nu a dezamagit deloc. In plus camera poate sa focalizeze de la distante foarte mici si surprinde detalii foarte multe si foarte bune.

Singura problema ar fi numarul de pixeli, dar pentru vremea ei, LG Shine -ul a reusit sa impresioneze. O problema ar mai fi tendinta de supra-expunere a fotografiilor. In camera inchisa forografiile arata foarte bine, dar in spatiu deschis culorile ajung uneori prea spalacite. Pozele captate de acest LG vor avea o rezolutie maxima de 1600x1200 pixeli.

Camera mai poate capta filme la 176 x 144 pixeli in format .3gp. Tot aici am gasit si un lucru destul de deranjat si anume ca nu exista o metoda directa de schimbare intre moduri, de la foto la video si invers.

Muzica DJ

Partea de muzica nu este atat de mareata, telefonul copiind modelul player-ului din LG KE800, Shine-ul dispune de suport pentru playlist-uri. Totodata playerul este destul de personalizabil. Din pacate nu are egalizator. Playerul muzical suporta formate MP3 si AAC++, iar playerul video formate 3GP si MPEG4.

Conectivitate

Dupa cum am spus mai devreme, telefonul dispune de GPRS si EDGE. Pentru transferul de date se pot folosi USB-ul si Bluetooth-ul. Pentru navigarea paginilor de web LG a integrat un brower special creat de ei, care se descurca mai bine cu vizualizarea continutului paginilor web, dar nu reuseste sa faca zoom, lucru nu tocmai placut. Alternativa utilizatorul ramane instalarea ca aplicatie Java a browser-ului Opera Mini , dar asta il va costa bani.

Ultimul cuvant

Din punct de vedere al look-ului LG KE970 Shine arata impecabil. Da, exista unele dificultati la tastare, dar acestea cuprind doar un numar restrans de utilizatori. Din pacate nu se poate spune ca LG Shine este un telefon multimedia, pentru ca exista unele probleme de navigare in meniuri lucru care nu il face prea interactiv. Inca o problema am intampinat-o cu bateria care se descarca foarte repede. Dar cu toate acestea Shine este un telefon care se face remarcat prin desing si functionalitati care nu pot fi ignorate.



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea