Stiinta & Tehnologie

LG KE800 Chocolate Platinum Review

Acest model al companiei coreene a fost lansat in urma cu aproape doi ani, mai precis in octombrie 2006, dar telefonul are secretele lui...

1. Inceput
2. In detaliu
3. Multimedia
4. Incheiere

Stilul LG

Chiar daca telefonul este mai "in varsta", specificatiile tehnice ale acestui model sunt inca destul de "rasarite", la fel si pretul lui. Dar in randurile urmatoare ar trebui sa vedem de ce creierul justifica inca pretul. In primul rand trebuie stiut faptul ca KE800 Platinum este un " LG Chocolate " reinoit.

LG a "refacut" acest model, dupa ce criticile aduse telefonului original nu au fost tocmai placuta, dar se pare ca au fost constructive. LG KE800 0 vine sa impresioneze cu o camera de 2 megapixeli cu autofocus, ecran cu rezolutie QVGA slot de card microSD si radio FM incorporat. Da, pentru aceasta data pare banal, dar chiar este?

Chocolate Slider

Urmasul direct al lui KG800 Chocolate , telefonul KE800 Chocolate Platinum foloseste acelasi sistem de navigare tactil pe care modul anterior il avea, dar spre diferenta de originalul Chocolate, KE800 are o noua infatisare si e mai destept. Dar sa ne ocupam putin de aspectul terminalului.

Acesta este un slider care masoara 95 x 46 x 17,5 mm si cantareste doar 95 de grame. Dupa cum se obseverva, KE800 nu este cel mai compact telefon de pe piata. Partea frontala este asemenea unei oglinzi si este ocupata de ecranul de 2 inchi cu rezolutie de 240 x 320 pixeli si 256.000 de culori si D-pad-ul tactil care este separat de ecran printr-o banda metalizata pe care sta inscriptionat cuvantul "Chocolate". Deasupra ecranului avem o sigla LG si difuzorul telefonului. Bineinteles ca nici acest telefon nu scapa de doua probleme, lumina solara directa si amprentele, care sunt atrase de suprafata lucioasa a terminalului.

Asa cum am spus, sub ecran gasim D-pad-ul tactil care se activeaza la glisarea telefonului. Asemenea unor telefoane mai noi, butoanele D-pad-ului tactil sunt "insemnate" prin lumini colorate, in cazul lui KE800, acestea sunt rosii. Ceva mai precis decat "fratele" mai mare, KE800 , are totusi probleme destul de mari legate de acest D-pad. Utilizatorul va trebui sa apese exact in mijlocul butonului pentru ca telefonul sa inregistreze comanda data. Adevarul este ca multe din ecranele tactile din ziua de azi, nu functioneaza asa cum am dori, dar spre diferenta de KE800, cele actuale dispun de reactia haptica care semnaleaza utilizatorul ca comanda a fost preluata. LG KE800 Chocolate Platinum nu face asa ceva. In modul stand-by, D-pad-ul afiseaza 9 butoane: primele de sus care corespund meniurilor Main Menu si Contacte, butoanele de navigare si cele de apelare/terminare apel si C(cancel).

Sa mergem mai departe; latura stanga nu este prea incarcata, aici gasim doar un buton de volum si un jack de antena. Latura dreapta a telefonului este ceva mai generoasa; aici gasim buton dedicat camerei foto , buton shortcut catre MP3-player, buton shortcut pentru oprire/deschidere telefon, slotul de atasare periferice, casti, cablu USB si incarcator si orificiul de agatare a curelei de siguranta. Este de mentionat faptul ca butonul de ON/OFF are rol dublu si acela de respingere de apeluri.

Laturile superioare si inferioare nu prezinta nici un fel de buton sau sloturi. La glisarea telefonului gasim tastatura standard alfanumerica, cu butoane asezate pe patru randuri si la intoarcerea telefonului, camera de 2 megapixeli, oglinda pentru autoportrete si flash-ul LED.

Partea dorsala are sub "carapace" bateria standard Li-Polimer cu capacitate de 800 mAh care in mod teoretic rezista pana la 200 ore in stand-by si pana la 2 ore jumatate de convorbiri. Slotul cartelei SIM se afla sub baterie. Vestea proasta este ca tot aici se afla si slotul de card microSD, asa ca va trebui sa opresti telefonul si sa scoti bateria pentru o simpla schimbare de card.

Behind the scene

Acum ca "inspectia look"-ului a luat sfarsit, e cazul sa aruncam o privire si la "creierul" lui KE800 . Chocolate Platinum are acelasi interfata ca si predecesorul sau, originalul Chocolate. Meniul telefonului este afisat in stil matrice de 3 x 3. Bineinteles ca aspectul meniul se potriveste perfect cu intreg look-ul lui KE800. Meniul poate fi setat si in format lista.

Asemenea modelelor Samsung, acest telefon va afisa numerele tastate in animatii colorate. Dar ce este mai important este mesageria. KE800 suporta SMS-uri, EMS-uri, MMS-uri si mesaje e-mail. Primele trei feluri de mesaje impart o casuta postala, e-mail-urile avand un inbox separat, acestea din urma suportand protocoalele standard POP3 si SMTP. In mare telefonul se descurca foarte bine, pentru ca tastarea se face usor.

Muzica cu KE800

Player-ul muzical a lui Chocolate Platinum suporta formate MP3, AAC, AAC+ si formate video MPEG4. Din pacate aceast capitol nu este punctul forte al telefonului. In primul rand utilizatorul nu poate crea fisiere prin telefon, doar prin atasarea terminalului la PC si crearea lor in acest mod, iar mai tarziu se poate trezi ca KE800 nu le reconoaste. Vestea buna este ca totusi, MP3-playerul muzical reda un sunet bun.

Puterea a 2 megapixeli

Pentru un telefon "fashion" asa cum este LG KE800 Chocolate Platinum, o camera de 2 megapixeli este mai mult decat suficienta. Partea mai importanta este ca acest model vine cu autofocus si flash LED asa ca imaginile pe care le capteaza sunt ceva mai bune decat la alte telefoane.

Telefonul se descurca foarte bine in lumina naturala si binisor in lumina artificiala, iar in conditii de luminozitate scazuta ii vine in ajutor flash-ul LED. Daca vrei sa faci capturi video, KE800-le poate si asa ceva, dar pregateste-te sa le inregistrezi in rezolutie QCIF, adica foarte mica.

Conectivitate

Desi nu s-ar parea, acest telefon se descurca destul de bine si la capitolul conectivitate. Nu dispune de 3G sau altele de genul, 2006 fiind un an in care nu existau asemenea cereri, dar EDGE-ul este la el acasa. Paginile web se pot vizualiza destul de usor pe ecranul de 2 inchi si cu ajutorul broswer-ului WAP 2.0/xHTML. Pentru verificari rapide de mail, telefonul se va descurca bine.

Final de drum

Acum ca turul s-a incheait urmeaza si concluzia. Intradevar LG KE800 Chocolate Platinum nu este cel mai rasarit dintre telefoane, dar pentru vremea lui a fost si inca mai ramane un concurent demn de luat in seama. Este un telefon fashion, care in ciudat look-ului, are si creier. Cineva care doreste un terminal care sa arate bine, dar nu cel mai tare din punct de vedere tehnic s-ar descurca bine cu KE800; totusi ii va trebui putina rabdare cu D-pad-ul tactil care nu isi face treaba asa cum ar trebui.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea