Stiinta & Tehnologie

#lg kc910 renoir #telefon mobil #recenzie #review #camera foto 8 mp

LG KC910 Renoir Review

Primul terminal cu senzor foto 8 MP de la LG se numeste KC910 Renoir. Telefonul si-a primit numele de la pictorul francez Pierre-Auguste Renoir. Bazandu-se pe aceasta idee, coreeni au dorit sa subilinieze faptul ca telefonul mobil poate sa capteze imagini foarte bune.

LG a fost cel de-al treiler producator de telefoane mobile care a lansat un model cu o asemenea camera foto, imediat dupa Sony Ericsson (C905) si Samsung (INNOV8 si Pixon).

Constructia lui Renoir

este alimentat de o baterie standard Litiu-Ion cu o capacitate de 1000 mAh, care in mod teoretic rezista in modul stand-by aproximativ 260 de ore si pana la 3 ore de convorbiri.

Meniul lui Renoir

Chiar daca seamana cu un smartphone, Renoir nu ruleaza nici un sistem de operare. Terminalul are o memorie interna de 100 MB, dar pentru ca are slot pentru cardul microSD, utilizatorul poate sa faca upgrade pana la 16 GB. In mod stand-by, ecranul lui LG Renoir afiseaza orizonal, in partea de jos a ecranului o bara pe care sunt asezate diferite shortcut-uri (patru in total). Aceste "scurtaturi" corespund tastaturii virtuale de telefon, agendei (contacte), mesageriei si meniului principal.

Deasupra benzii cu shortcut-uri exista inca o tasta tactila inseamnata cu litera "W". Acesta corespunde unui alt meniu, de Widgeturi. Apasat, butonul va activa in aceeasi bara noi meniuri personalizabile. Pentru a ajunge la toate, utilizatorul poate face scroll in stanga si dreapta, doar prin simpla trasare a unei linii orizontale cu degetul pe ecran. Shortcut-urile de aici sunt de fapt widget-uri care pot fi trase in afara barii sau ascunse pe ea. Personalizarea ecranului principal este destul de variata.

Meniul lui LG Renoir este ceva mai aparte. Nu mai avem de-a face cu modelul standard de icoane afisate pe trei coloane si patru randuri. Odata accesat meniul principal, gasesti icoanele afisate pe patru randuri si doua coloane, toate grupate in functie de categoria din care fac parte. Totodata, aceste categorii se acceseaza din cele patru meniuri aflate in partea dreapta a ecranului: Communicate, Entertainment, Utilities si Settings.
 
SMS si e-mail cu Renoir

LG KC910 Renoir suporta mesaja SMS, MMS, EMS si e-mail. Mesajele SMS, EMS si MMS sunt stocate intr-o casuta postala, pe cand e-mail-urile detin un Inbox separat. Serviciul de mesagerie e-mail suporta protocoalele standard POP3 si IMAP4.

Atunci cand utilizatorul trimite mesaje, are posibilitatea sa o faca din tastatura standard alfanumerica, dar virtuala. Dar in clipa cand telefonul este inclinat sau rotit pe orizontala, tastatura va deveni una completa QWERTY. Daca nu esti obisnuit cu tastaturile virtuale, primele mesaje trimise in acest fel iti vor lua mai mult timp decat anticipezi.

Totusi, ecranul lui Renoir are reactie haptica buna, iar atunci cand tastele sunt apasate, utilizatorul va avea ca raspuns o vibratie din partea telefonului. Totodata, daca acesta nu este multumit cu atat, poate sa activeze raspunsul sonor la apasarea tastelor.

Dolby Digital face minuni

Ca telefon dedicat fotografiei, player-ul muzical al lui LG Renoir se prezinta foarte bine, mai ales ca acest model vine cu tehnologia Dolby Digital. Player-ul muzical poate fi accesat prin meniul principal sau printr-un shortcut/widget aflat in bara orizonatala de pe ecran. Interfata tactila a player-ului lui Renoir reactioneaza foarte bine la comenzile primite.

Volumul sunetului se poate modifica prin butoanele fizice laterale, aflate pe latura dreapta sau prin intermediul interfetei player-ului. Pentru acest mod, utilizaroul trebuie sa activeze sunetul prin tasta tactila din player pentru a putea controla nivelul prin ecran. Tot in randul de taste tactile unde se alfa si volumul, mai exista  butoanele de Repeat, Shuffle si Dolby.

Totusi, aici avem parte de o surpriza. Sunetul redat nu este cel mai bun. La nivel ridicat al volumului, sunetul va fi acompaniat de un zuruit. Acest lucru se intampla si din cauza faptului ca telefonul foloseste acelasi difuzor pentru player-ul audio cat si pentru convorbiri, adica acela aflat deasupra ecranului. Situatia se schimba radical daca utilizatorul va activa sunetul Dolby Digital. Cu acest sistem activat, avem parte de un sunet mult mai clar si mai puternic.

Acelasi lucru se poate spune si de muzica redata prin castile lui Renoir. Fara Dolby Digital este acceptabil, dar cu sistemul activat este foarte bun. Asemenea altor producatori, ca Samsung sau Nokia, LG a luat exemplul celor de la Sony Ericsson si a introdus in pachet un set de casti intra-auriculare care se fixeaza mult mai bine in ureche. Totodata, problema transformatorului cu mufa de 3,5 mm a fost rezolvata in cazul lui Renoir. Pe firul castilor de afla handsfree-ul cu transformatorul care are conector standard de 3,5 mm.

Player-ul muzical a lui LG Renoir suporta doar formate MP3 si AAC. Melodiile stocate pot fi sortate dupa album, artist, sau gen. Din pacate player-ul nu dispune si de functii de egalizator, dar utilizatorul poate sa isi formeze propriile playlist-uri. Formatele video suportate de Samsung Pixon sunt DivX, XviD, H.263, H.264, WMV si MP4.

Daca te-ai saturat de muzica stocata, incerca radio-ul FM. Bineinteles ca ai nevoie de casti atasate, pentru ca acestea, ca in cazul altor telefoane, au rol de antena. Ai posibilitatea de scanare automata dupa un post radio, dar poti cauta posturi radio si manual. Totodata acest telefon iti va indica pe ecran si postul de radio selectat.

Camera foto/video a lui Renoir

Unul din atuurile lui Renoir este camera foto de 8 MP. Senzorul foto este ajutat de autofocus, de flash Xenon si de diferite tehnologii, precum cea de detectare a fetei, a  zambetului sau a clipitului. Totodata, terminalul este capabil sa faca inregistrari video la rezolutie VGA cu 30 fps sau QVGA cu 120 fps.

Lentilele camerei foto sunt cele folosite si pana acum de LG, adica Schneider Kreuznach. Totusi, aici intalnim si un incovenient si anume faptul ca odata activata camera foto, acestea nu se vor deschide automat. Daca inelul rotativ de pe ele nu a fost rasucit pentru dechiderea lor, utilizatorul va primi un mesaj pe ecran care ii va indica pasul urmator. Acest sistem nu este prea comod, pentru ca intodeauna lentilele vor fi uitate inchise.

Un alt incovenient a fost gasit si in interfata de navigare a camerei foto. Sistemul nu este nici el usor, iar unele efecte gen Macro nu sunt tocmai la indemna in meniul de moduri de fotografiere. De exemplu, acesta va fi gasit in setarile camerei, icoana aflata in coltul stanga sus si reprezentanta prinr-o rotita zimtata.

Imaginile capatate cu LG Renoir sunt de o rezolutie maxima de 3264 x 2448 px. Totusi, Renoir nu face cele mai reusite fotografii. In lumina naturala acestea vor avea detalii si culori foarte bune, dar in lumina artificiala, lucrurile se schimba, autofocusul fiind un lucru care nu mai este atat de precis. In modul Macro, imaginile captate nu vor avea efectul dorit. Focalizarea se va face pe un punct total diferit decat acela pe care utilizatorul doreste sa-l scoata in evidenta. Flash-ul este si el foarte puternic. Unele imagini sunt supraexpuse.

Totusi, telefonul reuseste sa impresioneze pentru ca are o paleta larga de moduri de captare imagini, de la cel standard auto, la cel panoramic, dispune de efecte de imagini, iar rezultatele capturilor video sunt chiar impresionante. Mai mult, terminalul suporta formate DivX si Xvid, adica ai posibilitatea de a viziona filme in format .avi.

Conectivitate

LG Renoir dispune de conectivitatea standard GPRS clasa 10 cu viteze de download cuprinse intre 32 - 48 kbps, EDGE tot clasa 10 cu viteze de download de 236,8 kbps, 3G cu HSDPA (7,2 Mbps), Bluetooth versiunea 2.0 cu A2DP si port miniUSB. Mai mult, terminalul este compatibil si 3G cu HSDPA si Wi-Fi 802.11b/g.

Navigarea pe internet se face destul de usor, pentru ca Renoir dispune de broswer-u WAP versiunea 2.0 cu suport xHTML si HTML. Transferul de date se face si el foarte usor, atat prin Bluetooth cat si prin USB. Daca utilizatorul va selecta optiunea de Mass Storage Device, va trebuie sa aiba un card microSD atasat telefonului.

In caz ca acesta lipseste, transferul de date se va face prin programul PC Suite II, care se afla pe CD-ul din pachet. Spre deosebire de alte versiuni ale lui PC Suite, acesta nu va prezenta probleme la instalare si va recunoaste telefonul rapid. LG Renoir vine si cu receptor GPS incorporat, iar informatiile pentru functia de aGPS se pot descarca prin conectivitate 2G, 3G sau Wi-Fi.
 
Ultimul cuvant

LG Renoir
este un terminal bun. Puncteaza la capitolul infatisare, camera foto, conectivitate si player muzical. Chiar daca se descurca la captarea de imagini, faptul ca obiectivul foto nu are un sistem automat pentru deblocarea protectiei de lentila reprezinta un incovenient. Calitatea sunetului este buna mai ales prin sistemul Dolby Digital, dar e pacat ca nu exista un egalizator.

Totusi, Renoir reuseste sa impresioneze prin conectivitatea ridicata si prin noul sistem al meniului, care acum este mult mai usor de folosit . Suportul DivX si receptorul GPS nu fac decat sa il ajute. Raportul pret-calitate este unul echilibrat, iar Renoir isi merita banii.

Galerie foto LG KC910 Renoir

Galerie foto cu imagini captate cu LG KC910 Renoir

Test video realizat cu LG K910 Renoir

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea