Stiinta & Tehnologie

#lege Crin Antonescu #lege genocid #Legea antilegionara

Legea antilegionara: Iti verifica SRI mesajele de pe Whatsapp si Facebook?

Controversele continua la aproape doua saptamani de cand presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea initiata de Crin Antonescu, care nu numai ca interzice, dar si sanctioneaza promovarea cultului persoanelor vinovate de infractiuni de genocid, asa cum este cazul lui Nicolae Ceausescu.

„Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea in mod evident, prin orice mijloace, in public, a Holocaustului ori a efectelor acestuia, a genocidului, a crimelor contra umanitatii si a crimelor de razboi, se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda“, se arata in lege.

Mesaje alarmiste pe acest subiect au circulat pe retelele sociale, oamenii fiind ingrijorati ca SRI monitorizeaza inclusiv mesajele private de pe Facebook si Whatsapp.

„Sunt unitati speciale care cauta dupa cuvinte cheie, pe anumite site-uri sau forumuri. Se poate avea un control, dar pot exista si scapari, pentru ca sunt supravegheate doar discutiile publice, nu si cele in privat de pe Facebook sau Whatsapp. Insa, ca si pana acum, cei care gestioneaza site-urile sunt obligati sa anunte autoritatile daca sesizeaza ceva dubios”, a explicat un ofiter de serviciu secret, pentru Evenimentul zilei.


O noua interventie a avut aseara Crin Antonescu la Realitatea TV. Fostul lider PNL a declarat ca aceasta lege nu va interzice niciun autor sau publicarea operelor integrale ale unor autori cunoscuti ca legionari sau simpatizanti legionari, cum ar fi Eliade, Tutea sau Cioran, ci urmareste doar sa condamne ferm orice propaganda nazista, legionara sau comunista. Fostul lider PNL a facut aceste in contextul in care Andrei Plesu a scris pe blogul sau ”nu vreau sa fiu suspect daca admir talentul lui Cioran, mintea lui Noica, gratia atotstiutoare a lui Mircea Vulcanescu”.

”Sunt obisnuit cu manifestari publice de profunda precaritate intelectuala, dar chiar cu asa ceva nu credeam ca ne putem intalni. Bineinteles ca atunci cand vorbim despre Cioran, Noica, Eliade, Vulcanescu nu putem sa consideram ca dominanta operei lor este legata de afinitatea temporara si destul de redusa in timp cu miscarea legionara. Toti acesti colosi, pentru ca toti cred ca recunoastem ca este vorba de varfuri intelectuale ale culturii romanesti au o opera extrem de solida, apreciata si intern si international si care nu are nicio legatura cu doctrina fascista si activitatea, practica politica legionara. Mi se pare, repet, un semn de precaritate intelectuala majora sa intelegi ca prin aceasta lege ti se interzice sa citesti Cioran. Prin aceasta lege nu ti se interzice sa citesti nimic, nu incalci cu nimic prevederile acestei legi daca citesti de la Mein Kampf la operele tovarasului Nicolae Ceausescu”, a afirmat intr-un interviu pentru Gandul Crin Antonescu.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea