Stiinta & Tehnologie

Lansare noul Seat Ibiza

Aseara, in localitatea Corbeanca de langa Bucuresti, a avut loc ceremonia de lansare pe piata romaneasca a noului model Seat Ibiza .

SEAT a dezvaluit Noul Ibiza ,pentru prima oara, la Centrul pentru Dezvoltare si Productie din Martorell, de langa Barcelona, Spania. Sportivitatea si designul, precum si precizia de inalta calitate, obisnuite pentru SEAT, reprezinta caracteristicile esentiale ale noului membru al familiei SEAT.

Presedintele SEAT, Erich Schmitt, descrie cel mai recent automobil al companiei astfel: „ Noul SEAT Ibiza este un automobil adresat tinerilor si celor cu spiritul tanar – oameni care apreciaza designul, sportivitatea si calitatea, si care, in acelasi timp, sunt preocupati de mediul inconjurator.”

Galeria foto cu noul Seat Ibiza

Noul SEAT Ibiza prezentat la Martorell se bucura in primul rand de beneficiile asigurate de noua platforma tehnica, avand atat ampatamentul, cat si ecartamentul mai mari generand caracteristici aerodinamice superioare. In acelasi timp, Ibiza isi extinde parametrii de confort si siguranta cu senzorii de parcare si proiectoarele cu functie cornering, precum si cu noul sistem de airbag-uri.

Noua Ibiza a crescut in dimensiuni, avand o lungime de 4.05 metri (fata de 3.98 metri cat avea generatia trecuta) si promite sa fie mai dinamica. De asemenea, noul model promite sa fie si mai practic, cu spatiu interior mai mare si o capacitate a portbagajului de 292 de litri (265 de litri la generatia trecuta).

Noul SEAT Ibiza combina confortul si siguranta cu greutatea redusa. Greutatea redusa, motoarele eficiente si raporturile de transmisie reconfigurate, toate acestea contribuie la reducerea consumului de combustibil si a emisiilor. Toate versiunile cu motorizari pe benzina emit sub 160g CO2 / km, in timp ce intreaga gama de motorizari diesel mentine emisiile CO2 sub 120g/km.

Cel mai mic motor pe benzina este cel de 1,2 litri (70 CP). Urmeaza cel de 1,4 litri (85 CP), cel mai puternic fiind cel de 1,6 litri (105 CP). TDI-ul de 1,9 litri este deocamdata singura optiune la capitolul diesel, iar puterea maxima este de 105 CP. Pentru toate aceste propulsoare este disponibila o cutie manuala cu 5 trepte.
Garantia noii Ibiza va fi de 2 ani, fara limita de kilometri.

Asa cum remarca Schmitt: „Noul SEAT Ibiza a fost creat pentru a spori emotiile si a reduce emisiile.”

Aspectul noului SEAT Ibiza este definit de noul concept „Arrow Design”. Partea frontala nou proiectata si liniile clar conturate pe intreaga lungime reafirma caracteristicile dinamice si moderne ale vehiculului, in timp ce marea atentie acordata detaliilor pregateste si mai mult modelul spaniol pentru sosea.

Publicul din Europa a putut arunca o privire noului SEAT Ibiza incepand cu data de 2 aprilie 2008, cand tiruri special echipate au expus aceste „bijuterii” in locatii selecte din Europa. Programul caravanei de promovare, precum si alte detalii privind cele 11 orase din Romania pot fi gasite la adresele: www.newseatibiza.com

Noul SEAT Ibiza si-a facut debutul la Salonul Auto de la Madrid, pe data de 22 mai 2008, dupa care a fost lansat pe piata europeana.

In Romania va fi disponibil incepand cu a doua jumatate a lunii iunie a anului acesta, noua Ibiza va avea preturi cuprinse intre 12.657 euro si 18.640 euro (TVA inclus).

Galerie foto cu noul Seat Ibiza

Siguranta

Noul Seat Ibiza obtine 5 stele la testele EuroNCAP

Noul SEAT Ibiza a obtinut un punctaj excelent la exigentele teste de impact realizate de organizatia EuroNCAP: 5 stele pentru protectia pasagerilor, 4 stele pentru siguranta copiilor si 3 stele pentru protectia pietonilor. Acest rezultat situeaza modelul spaniol pe pozitia privilegiata a unuia dintre cele mai sigure automobile din segmentul sau.

Pentru probe a fost selectionat modelul SEAT Ibiza 1.4 16v de 85 CP versiunea Reference. Deoarece echipamentele difera de la tara la tara, EuroNCAP efectueaza testele pe modelul care prezinta dotari minime de siguranta.

In cazul noului SEAT Ibiza, aceste echipamente cuprind airbaguri frontale pentru sofer si pasager, airbaguri laterale pentru cap si torace, ABS, TCS + EBA, centuri de siguranta pirotehnice actionate electric cu limitator de sarcina pentru pasagerii din fata, centuri de siguranta spate in trei puncte, sistem de avertizare sonora si luminoasa pentru centura de siguranta si sistem de prindere Isofix pe scaunele laterale spate.

Seat Ibiza obtine calificativul maxim de 5 stele pentru protectia pasagerilor

Noul SEAT Ibiza a fost supus la trei teste de impact: frontal, lateral cu bariera si lateral cu stâlp. Rezultatul obtinut: 5 stele, numarul maxim de stele posibil.

Astfel, la proba de impact frontal, noul SEAT Ibiza 2008 a obtinut 14 puncte din cele 16 posibile, iar la impactul lateral cu bariera a reusit sa obtina punctajul maxim de 18 puncte, in timp ce la testul de impact lateral cu stâlp, noua generatie Ibiza a obtinut doua puncte din doua.

Cifrele vorbesc de la sine: totalul de 34 puncte reprezinta cel mai bun rezultat posibil, 5 stele EuroNCAP pentru protectia pasagerilor.

Modelul obtine 4 stele pentru siguranta copiilor

Nu mai incape indoiala ca eforturile depuse de Centrul Tehnic SEAT pentru crearea unui automobil sigur au dat roade. Dovada fac rezultatele obtinute de noul Ibiza la categoria siguranta copiilor, unde cele 38 de puncte obtinute in urma testelor de impact l-au situat printre modelele cele mai sigure din punctul de vedere al protectiei pentru cei mici.

In plus, usurinta cu care masina poate fi echipata cu scaune pentru copii datorita inelelor de ancorare Isofix instalate pe scaunele laterale din spate si posibilitatea montarii unui al treilea punct de fixare numit Top Tether , care previne rotirea scaunului pentru copii in caz de coliziune, i-au permis noului SEAT Ibiza sa se situeze printre automobilele de top din punctul de vedere al sigurantei copiilor, cu 4 stele EuroNCAP.

La categoria protectia pietonilor s-au obtinut 3 stele

Protectia pietonilor a reprezentat un aspect foarte important in etapa de proiectare a noului SEAT Ibiza. Astfel, au fost imbunatatite radical doua portiuni ale automobilului, respectiv capota cu zonele adiacente si bara de protectie, trecute acum prin proba de foc a testului EuroNCAP.

Rezultatul inregistrat de noul model SEAT a fost unul excelent: 19 puncte, echivalentul a 3 stele, bara de protectie obtinând calificativul maxim pentru protectia pietonilor in cazul unui impact.

Prin punctele câstigate la testele EuroNCAP, noul SEAT Ibiza realizeaza un mare salt calitativ, devenind unul dintre cele mai sigure automobile din segmentul sau. Acesta inregistreaza un rezultat exceptional, indeplinind din punct de vedere tehnologic toate asteptarile noului automobil creat de marca spaniola.

Pentru SEAT, sporirea sigurantei rutiere este un obiectiv la care se lucreaza zi de zi, prin implementarea celor mai noi descoperiri in constructia de automobile noi si prin luarea masurilor necesare pentru reducerea numarului de accidente pe sosea. In cazul noului Ibiza, factorul siguranta a avut un rol fundamental, dovedit cu prisosinta prin cele doua milioane de kilometri parcursi la testele de anduranta.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea