Stiinta & Tehnologie

Kodak si telefoanele mobile foto

Nu cu mult timp in urma circulau zvonuri legate de Kodak care ar fi facut un parteneriat cu cei de la Motorola. Zvonul a luat amploare atunci cand cei de la Motorola au decis sa faca un film de prezentare general al telefoanelor lor viitoare si au inclus in el si un telefon cu o sigla Kodak pe el.

Iar acum este foarte clar ca numele Kodak a intrat pe piata telefoanelor mobile in parteneriat cu Motorola. Ideea este ca firma cu renume in domeniul fotografiei a dezvoltat un chip CMOS de cinci megapixeli, special pentru telefoanele mobile. Mai mult decat atat, se pare ca primele telefoane "Kodak" vor aparea pe piata in acest an.

Planuri Kodak

In luna februarie a acestui an, Kodak prezenta lumii primul senzor CMOS de 1,4 microni cu cinci megapixeli, numit KAC-05020. Pe atunci Kodak declara ca aceat senzor poate face poze mai bune decat unu senzor de CMOS de 1,75 microni.

Dar cum noua lucrurile nu ne sunt tocmai clare, avem noroc cu cei de la Kodak care explica frumos tot.

Care e smecheria

" Intr -un CMOS standard, semnalul masurat se face prin detectarea electronilor care sunt generati atunci cad lumina interactioneaza cu suprafata senzorului. Cu cat mai multa lumina loveste senzorul, cu atat mai multi electroni sunt generati, rezultand un semnal mai mare cu fiecare pixel.

In KODAK TRUESENSE CMOS Pixel, polaritatea siliconului este schimbata, adica absenta electronilor va detecta semnalul. Aceasta schimbare a dus la o serie de imbunatatiri in design-ul si structura pixelului care au dus imediat la un rezultat in care imaginea data de un CMOS sa rivalizeze cu una data de un senzor de imagine CCD."

Motorola revine

Nu stiu cat de clar a fost pentru voi, dar ce trebuie sa "prindem" de aici e ca probabil Motorola vor da lovitura cu niste telefoane mobile cu super camere foto .

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea