Stiinta & Tehnologie

#kin two #kin one #microsoft

Kin One si Kin Two, primele telefoane mobile Microsoft

In ciudat faptului ca cei de la Microsoft au spus pana acum ca nu vor lansa niciodata telefoane mobile, iata ca situatia s-a schimbat, compania americana prezentandu-si oficial primele modele, Kin One si Kin Two .

Asemenea majoritatii noilor telefoane mobile, si cele doua ale Microsoft sunt dedicate tinerilor care petrec foarte mult timp pe retelele sociale.

Microsoft Kin One

Primul telefon mobil al companiei, care a purtat numele de cod Turtle , este oficial denumit Kin One si este un slider care dispune de un ecran tactil de 2,6 inch cu rezolutie QVGA de 240 x 320 pixeli si are suport pentru 16 milioane de culori . Modelul vine cu o interfata de utilizator speciala si un ecran de start denumit Loop. Kin One se mai mandreste cu o tastatura QWERTY completa, 4 GB memorie interna, player muzical Zune, receptor GPS si paleta completa de specificatii tehnice, adica GPRS, EDGE, 3G cu HSDPA si Wi-Fi, plus Bleuetooth is USB. Kin One incorporeaza o camera foto de 5 MP cu autofocus, flash LED, functii Geo-tagging si tehnologiile de detectare a fetei si zambetului.

Telefonul mobil Microsoft Kin One este unul din primele modele de terminale care va rula cel mai recent sistem de operare a companiei, windows phone 7 series. Asa cum s-a zvonit initial, Kin One alias Turtle a fost fabricat de niponii de la Sharp.

Microsoft Kin Two

Numele de cod al celui de al doilea telefon mobil al companiei americane, a fost Pure, iar oficial modelul se numeste Kin Two. Spre deosebire de primul terminal, Pure este ceva mai mare in dimensiuni, dar pastreaza multe din caracteristiciele lui Kin One. Al doilea terminal are un ecran mai mare, de 3,6 inch, tactil cu rezolutie mai buna de 320 x 480 pixeli, are memorie interna mai generoasa de 8 GB, dar pastreaza tastatura QWERTY completa si conectivitatea ridicata.

Ambele telefoane mobile dispun de procesorul nVidia Tegra, sistemul de operare Windows Phone 7 series, intergrare Facebook si Twitter si interfata de utilizator speciala. Terminalele se vor lansa in luna mai in Statele Unite ale Americii prin operatorul Verizon, iar in Europa vor fi disponibile prin Vodafone.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea