Stiinta & Tehnologie

#t1 #profit triplu #kia

Kia contraataca: profit triplu in T1

Constructorul coreean Kia a inregistrat un profit de trei ori mai mare in primul trimestru . Rezultatele se datoreaza  vanzarilor puternice ale noilor versiuni ale vechilor modele, care au generat marje importante pe pietele din China si Statele Unite, relateaza Boursorama.

Astfel, profitul a avansat in primul trimestru la 309,8 miliarde woni (210,4 milioane euro), de la 89 miliarde woni in perioada similara a anului anterior, dar sub nivelul record de 411,8 miliarde woni inregistrat in trimestrul anterior. Analistii estimau un profit de 319,5 miliarde woni.

Performantele Kia Motors sunt cu atat mai remarcabile, cu cat pana si cel mai mare constructor european a inregistrat un profit dublu . Volkswagen a afisat un profit net de 473 milioane de euro, de la 243 milioane de euro in aceeasi perioada din 2009. Desi valoarea rezultatelor VW este de peste doua ori mai mare comparativ cu Kia, din punct de vedere al procentajului coreeni castiga.

Nu pentru toti insa finalul de trimestru a adus vesti imbucuratoare. Mai concret, italienii de la Fiat au inregistrat pierderi in valoare de 25 milioane euro.

Cititi mai multe pe Auto.ro   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea