Stiinta & Tehnologie

#kia #venga ev #concept

Kia a prezentat primul sau model electric la Geneva: Venga EV Concept

Kia a prezentat primul sau vehicul electric la Geneva. Modelul este bazat pe Venga , dezvolta 109 CP si 280 Nm si are o autonomie de 180 km. Din pacate, acesta este inca in stadiul de concept.

Coreenii de la Kia au facut un pas mare si au dezvelit primul lor vehicul electric la Salonul Auto de la Geneva. Modelul este bazat pe versiunea standard a lui Venga si este inca in stadiul de concept, iar cei de la Kia nu au anuntat daca vor crea o versiune de productie in viitorul apropiat.

Kia Venga EV este echipat cu un motor electric de 109 CP care ofera un cuplu motor de 280 Nm de la zero rotatii pe minut. Modelul poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 11.8 secunde si are o viteza maxima de 140 km/h – arhisuficient pentru navetisti . Motorul electric al acestui model este alimentat de doua baterii litiu-polymer de 24 kWh care ii confera o autonomie de 180 kilometri cu o singura incarcare .

Potrivit celor de la Kia, o incarcare completa a acumulatorilor este realizata in opt ore de la o priza casnica. Exista posibilitatea utilizarii unui sistem de incarcare rapid, care permite incarcarea a 80% din capacitate in doar 20 de minute de la un sistem de incarcare ceva mai puternic decat reteaua de curent alternativ de 220V.

Inginerii de la Kia nu s-au aventurat atat de departe incat sa implementeze si un motor otto pentru extinderea autonomiei, considerand ca o autonomie de 180 kilometri este mai mult decat suficienta pentru nevoile de zi cu zi ale clientilor sai.

Cititi mai multe pe Automarket.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea