Stiinta & Tehnologie

#pokemoni #joc viral #Pokémon Go

Jocul care a creat isterie in toata lumea! “Bate” WhatsApp si Instagram!

Jocul ”Pokémon Go”, lansat in urma cu doar o saptamana in Statele Unite, Australia si Noua Zeelanda, a atras intr-o singura zi mai multi utilizatori in SUA decat reteaua de socializare Tinder pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. Jocul este utilizat in medie 43 minute si 23 secunde pe zi, depasind ca timp petrecut online aplicatii precum Facebook Messenger, Instagram si Whatsapp.

Jucatori din toata lumea se organizeaza in grupuri si pleaca in cautarea personajelor devenite faimoase odata cu lansarea, de catre Nintendo, acum 20 de ani, a francizei Pokemon. Milioane de oameni se plimba prin orase cu ochii in aplicatia deschisa pe smartphone in cautarea pokemonilor.

Fenomenul pare sa ajunga unul social! Dupa intalnirea din Central Park, urmeaza si la Paris, o ”vanatoare uriasa de Pokémoni GO”, care a fost deja anuntata pe retelele de socializare si va avea loc joi, intre orele 15 si 19, in Jardin du Luxembourg.

7, 5 miliarde de dolari in doua zile!

In Statele Unite, la doar doua zile de la lansare, 5% din dispozitivele cu sistemul de operare Android aveau deja instalat jocul, surclasand Tinder, acesta din urma fiind prezent pe doar 2% din terminalele cu Android ale americanilor, potrivit gizmodo.com. 

De asemenea, in doar cateva zile, actiunile celor de la Nintendo au crescut cu peste 22%, adica 7.5 miliarde de dolari!

Joc controversat

”Pokémon Go” s-a dovedit periculos pentru unii jucatori, politia din SUA primind plangeri din partea unor utilizatori care au fost talhariti de catre hoti care s-au folosit de aplicatie pentru a atrage victimele in locatii in care le-au amenintat cu arme pentru a le fura obiectele de valoare. Missouri este statul in care s-au inregistrat aceste talharii care au in centru jocul Pokemon GO, hotii reusind sa convinga victimele ca se afla in cautare de pokemoni, cand in realitate ei asteptau in diverse locatii pentru a le fura telefoanele mobile, bani si alte obiecte de valoare pe care le aveau asupra lor in acel moment. Politia americana a reusit sa aresteze 4 suspecti in cazul acestor talharii.

In plus, o tanara in varsta de 19 ani a descoperit un cadavru langa Wind River Big in Wyoming in timp ce cauta un Pokemon.

Sursa foto: theverge.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea