Stiinta & Tehnologie

iPhone, tinta glumelor si a farselor

De la lansarea iPhone, acesta a trecut printr-o gramada de discutii, de la cele pro pana la cele contra care ii distrugeau imaginea. Din pacate povestea lui nu s-a limitat la atat.

Regele chinez

Ceva mai tarziu au aparut o groaza de companii fantoma care au inceput sa cloneze jucaria Apple cum puteau mai bine. In toata aceasta tevatura, se pare ca dintre clonele iPhone s-a ales, in sfarsit, regele. Se numeste DaXian X999 si este de origine... chineza.

Acest DaXian are un ecran lat LCD de 3,2 inchi, ruleaza Windows Mobile 6, care este functionabil in totalitate, vine cu un card de memorie Transflash/TF de 1 GB si un meniu foarte asemanator cu cel al iPhone-ului, adica icoane asezate in mod matrice si ecran sensibil la atingere.

Camera incorporata este de 2 megapixeli si ofera functie macro, iar telefonul se misca relativ rapid datorita memoriei RAM de 128 MB si procesorului TI OMAP850 de 200 MHz. Chinezii au inclus si senzor de orientare si accelerometru , astfel incat ecranul se roteste daca telefonul este si el rotit fizic si senzori care "sting" ecranul in clipa cand telefonul se afla in apropierea fetei.

V-ati saturat? Pacat, pentru ca lista nu se opreste aici. Suita Pocket Office este nelipsita (Word, Excel, PowerPoint ), telefonul are si e-maps (dar acest lucru cere un receptor GPS extern), exista conectivitate USB, Bluetooth si compatibilitate ActiveSync.

Viata in roz

Iar acum sa trecem mai departe la o alta gluma pusa pe seama iPhone-ului. Ultimele zvonuri se indreapta spre un anume iPhone Roz. Este clar ca acest lucru nu este exlus, dat fiind ca multe companii de telefonie mobila au ales sa isi "picteze" produsele in roz, dar iPhone roz?

In cazul in care ne incredem in zvonuri, acesta va costa 800 de dolari US, dar poate telefonul e doar o alta clona in versiune roz. Sfatul meu: daca dati peste un asemenea dispozitiv, asigurati-va ca este veritabilul iPhone inainte sa aruncati banii pe el.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea