Stiinta & Tehnologie

#steve jobs #apple #iphone os 4.0

iPhone OS 4.0 a fost prezentat oficial

Cea mai recenta versiune a sistemului de operare pentru telefonul iPhone, OS-ul 4.0 a fost anuntat oficial de catre CEO-ul Apple, Steve Jobs .

Astfel, viitorul telefon mobil a celor de la Apple va fi dotat cu peste o suta de noi aplicatii ca  multi-tasking, foldere app sau gaming social.

Sapte functii speciale


Ca si in anul precedent, Steve Jobs nu a prezentat toate functiile sistemului de operare, ci s-a concentrat pe cele sapte mai importante, care au fost denumite "7 tentpole ones". Una dintre cele mai importante adaugiri pentru iPhone 4.0 este "multitasking"-ul. Chiar daca insusi Steve Jobs a recunosc ca aceasta functie a ajuns pe iPhone tarziu, a specificat ca a fost cu motiv, aceasta fiind mult mai evoluata si nu folosi bateria telefonului in exces. Folderele au fost o alta "noua" caracterisitica, dar care nu se vor comporta in sistem de "File Manager", ci vor fi un fel de "categorii" care permit gruparea a mai multor aplicatii de acelasi fel. Numarul trei pe lista se afla e-mail-ul, care va fi de acum mult mai usor de configurat direct de pe telefon. Utilizatorii "corporate" vor dispune si de server Exchange pe telefonul lor.

Alte detalii

O alta functie pe care noul iPhone o va incorpora va fi cea de redare de iBooks. Telefonul va putea fi folosit ca un e-book reader, va avea acces la iBookStore si va veni preinstalat cu o copie gratuita a Winnie The Pooh . Gaming-ul nu a fost nici el uitat, iar viitorul iPhone vrea sa atraga si fanii Microsoft, dand acces la reteau Windows Phone 7 Xbox Live care va lasa utilizatorii sa isi invite prietenii in jocuri multiplay.

Vestea buna este ca iPhone OS 4.0 va fi disponibil si pe telefoanele iPhone 3G si iPhone 3GS , dar anumite functii, ca cea de multitasking nu va fi compatibila. Sistemul se va lansa oficial in toamna lui 2010. Nu se stie daca OS-ul va putea fi instalat si pe modelele iPhone 2G. In Romania, s-ar putea ca nou sistem de operare sa fie distribuit de Orange, cei care au preluat in trecut gama Apple pentru piata autohtona.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea