Stiinta & Tehnologie

iPhone lansat de Linksys, nu Apple

Pornind de la stirea: iPhone: vin doua telefoane de la Apple, iPhone a sosit, insa nu de la cei de la Apple Computers Inc. Linksys, o diviziune a celor de la Cisco Systems Inc., a introdus doua telefoane VOIP (Voice Over Internet Protocol). Grupul de telefoane fac parte acum din familia de produse de la Linksys numita iPhone.

iPhone de la Linksys, nu sunt chiar ce astepta lumea de la ele. Se auzeau zvonuri despre Apple cum ca ar lucra la un telefon mobil combinat cu un player digital, si ca s-ar numi iPhone dupa numele cunoscutului player digital iPod.

Cele mai noi telefoane de la Linksys sunt CIT400, un telefon fara fir cu un soclu care se ataseaza direct prin Ethernet la o retea si vine incarcat cu soft de VOIP de la Skype. Telefonul permite utilizatorilor lor sa primeasca si sa faca apeluri prin intermediul Skype fara sa porneasca sau sa foloseasca computerul. Cel de-al doilea telefon, numit WIP320 vine de asemenea incarcat cu softul Skype si este compatibil cu Wi-Fi astfel incat utilizatorii pot face si primii apeluri pe telefon de oriunde se pot conecta la un punct de acces wireless.

Utilizatorii isi pot verifica direct pe telefon lista de contacte din Skype pentru a vedea daca cine vor ei sa apeleze este disponibil. Dispozitivul suporta SkypeOut si SkypeIn. Telefonul WIP320 costa 199.99 dolari americani si CIT400 costa 179.99 dolari americani. Amandoua sunt disponibile in America de Nord si sunt asteptate sa devina disponibile in Europa, Asia si America Latina in primul sfert al anului urmator.

Daca Apple intr-adevar dezvolta un telefon mobil combinat cu player muzical, fanii vor trebui sa isi schimbe asteptarile pentru ca acel dispozitiv nu se va numi iPhone. In conformitate cu U.S. Patent si Trademark Office, Cisco detine drepturile de autor pentru trademark-ul "iPhone".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea