Stiinta & Tehnologie

# experienta gaming #gaming

Investitii pe care merita sa le faci pentru a te bucura de cea mai buna experienta de gaming

Atunci cand vorbim despre gaming, facem referire la o investitie destul de mare, dat fiind faptul ca jocurile sunt din ce in ce mai complexe. Componenta hardware trebuie sa indeplineasca anumite criterii, pentru ca jocurile sa poata functiona la capacitate maxima.

 

Prin urmare, ai nevoie de o unitate PC cu specificatii puternice, dar si de alte gadgeturi care influenteaza experienta de gaming. Un PC obisnuit nu poate rula jocuri de ultima generatie, iar accesoriile clasice (tastatura comuna, mouse-ul obisnuit) nu se potrivesc cu cerintele jocurilor noi.

Asadar, iata ce lucruri nu trebuie sa-ti lipseasca, ca sa obtii cele mai bune experiente de gaming.

Sistem desktop PC potrivit

Unitatea PC potrivita pentru gaming este cea mai mare investitie pe care trebuie sa o faci de dragul jocurilor. Aceasta controleaza intreaga experienta de gaming si, din acest motiv, trebuie sa aiba specificatii performante:

Procesorul pentru gaming trebuie sa aiba minim 4 nuclee, insa pentru o calitate cat mai buna a jocului, se recomanda 6 nuclee. De asemenea, procesorul necesita o viteza de cel putin 3.0 GHz.

Placa video trebuie sa fie dedicata, iar memoria video a acesteia (VRAM) se alege in functie de rezolutia jocului. La 1080p se recomanda un VRAM de 3-4 GB, iar in ceea ce priveste rezolutiile mai mari, este nevoie de minim 8 GB VRAM.

Memoria RAM trebuie sa fie de 16 GB pentru o experienta optima. Totusi, jocurile mai vechi ruleaza si cu mai putin.

In ceea ce priveste stocarea, se recomanda un SSD.

Sursa de alimentare trebuie sa aiba cel putin 1000 watts pentru a rula jocuri performante.

Monitor de calitate

Monitorul este important pentru experienta de gaming, intrucat el transpune lumea virtuala pe display, in timp ce unitatea PC o controleaza. Nu orice monitor poate reda jocurile intr-un mod corespunzator.

Monitorul de gaming trebuie sa indeplineasca anumite criterii. Spre exemplu, la o diagonala de 27 inch, ai nevoie de o rezolutie de 2560x1440, astfel incat imaginea sa fie destul de detaliata.

Rata de refresh trebuie sa fie de minim 144 Hz, pentru ca imaginile in miscare sa nu prezinte intarzieri. De asemenea, este indicat ca monitorul sa aiba un timp de raspuns de maxim 2 milisecunde. Multi jucatori prefera monitorul ultrawide cu margini curbate, pentru o vizibilitate mai buna.

Mouse performant

Un mouse de gaming performant asigura o precizie foarte buna si o sensibilitate mai mare. Aceste dispozitive sunt mai usoare si prezinta mai multe butoane decat un mouse normal. De asemenea, unele mouse-uri de gaming pot fi personalizate, dupa forma dorita.

Tastatura de gaming

Tastatura de gaming influenteaza, de asemenea, modul in care se desfasoara jocul. Tastaturile speciale pentru jocuri au tastele iluminate, ca sa poti juca in intuneric fara probleme si sunt prevazute cu un suport pentru incheietura. Ai nevoie de o tastatura anti-ghosting, ca sa poti apasa simultan combinatii de taste. Adancimea la apasare trebuie sa fie de 1,5-2 mm.

Scaun de gaming

Scaunul reprezinta accesoriul care necesita cea mai mare investitie. Ai nevoie de un scaun de gaming, ergonomic, care sa-ti permita sa te joci confortabil pentru mult timp, fara sa risti afectiuni ale spatelui.

Birou de gaming

Biroul de gaming este, de asemenea, un factor important care influenteaza experienta de gaming. Acesta trebuie sa fie spatios, pentru ca toate accesoriile necesare sa incapa cu usurinta, fara sa fie inghesuite. De asemenea, acesta trebuie sa poata sustine toata greutatea dispozitivelor asezate pe el. Inaltimea birourilor de gaming poate fi reglata, ceea ce reprezinta un avantaj.

Casti

Gamingul necesita utilizarea unor casti circum-aurale, un model casti care inconjoara urechea si nu o preseaza. Acestea sunt mai confortabile atunci cand sunt utilizate pentru perioade lungi, spre deosebire de alte tipuri de casti. De asemenea, castile trebuie sa fie noise cancelling, pentru ca jocul sa nu fie perturbat de alte sunete.

Volan

Volanul pentru gaming, alaturi de pedale, te ajuta sa simulezi condusul in cele mai performante jocuri cu masini. Astfel, jocul pare cat se poate de real.

Set iluminator

Benzile LED, dar si lampile LED RGB creeaza o atmosfera unica in camera unde au loc sesiunile tale de gaming. Seturile iluminatoare nu influenteaza in mod direct experienta de gaming. Totusi, acestea iti influenteaza starea de spirit, care poate avea legatura cu modul in care te raportezi la joc.

In concluzie, cele mai bune experiente de gaming necesita accesorii si hardware pe masura. Investeste in aceste gadgeturi, ca sa te bucuri din plin de sesiunile tale de jocuri.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea