Stiinta & Tehnologie

#sunet internet #retea informatii #baze de date #documentar internet

Tu stii cum face internetul? Incredibil, dar vorbeste!

Amalgamul de biti care este introdus, stocat si actualizat secunda de secunda in reteaua globala de informatii emite sunete. Iar zgomotul produs de internet nu este unul tocmai placut, ne asigura specialistii. De fapt, te poate scoate din minti in urma unei expuneri prelungite!

 

Regizorul si designerul Timo Arnall a filmat un scurt documentar in interiorul bazei de date a companiei Telefonica din Spania care permite atat observarea modului in care sunt stocate bazele de date, cat si auditia in premiera a sunetului scos de datele introduse in sistem. "Gandeste-te la sunetul scos de ventilatorul PC-ului tau si apoi inmulteste-l cu 20", a comentat unul dintre spectatorii filmului documentar.
 


Proiectul face parte dintr-un show tehnologic mai amplu, "Big Bang Data", deschis in aceasta luna la Centrul Cultural Contemporan din Barcelona. "Mi s-a parut important ca oamenii sa vada si sa auda in mod direct energia care strabate aceste masinarii si a celor de racire, mentenanta si securizare a datelor", a explicat Timo Arnall.

Sursa foto: huffingtonpost.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea