Stiinta & Tehnologie

#aprilie #masini noi #inmatriculari

Inmatricularile de masini noi au sporit cu 120% in aprilie fata de martie

Inmatricularile de masini noi au urcat in luna aprilie cu 120% comparativ cu luna anterioara, pana la 8.875 de unitati, pe fondul programului Rabla, conform informatiilor publicate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

"O explicatie pentru cresterea din luna aprilie ar fi programul Rabla , care se dovedeste a fi deosebit de util. Avem o crestere spectaculoasa de 120% in aprilie fata de martie. Nu s-a ajuns, in schimb, la nivelul cererii normale cu care s-a obisnuit piata romaneasca", a declarat pentru NewsIn vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe .

Comparativ insa cu luna aprilie a anului precedent, numarul de masini noi inmatriculate a scazut, insa, cu 19,7% in aprilie 2010. Cumulat pe primele patru luni din acest an, numarul de autoturisme noi inmatriculate a scazut cu 56% fata de perioada similara din 2009, pana la 17.694.

In luna aprilie, cele mai vandute marci de autoturisme au fost Dacia, cu 3.613 de unitati, in crestere cu 3,17% fata de aprilie 2009 , marca romaneasca fiind urmata de Skoda, cu 664 de unitati (-38,46%). Renault se afla pe locul al treilea, cu 633 de unitati (-31,42%).

Cititi mai multe pe Auto.ro   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea