Stiinta & Tehnologie

# importanta apa potabila #apa potabila #dedurizator

Importanta apei potabile pentru organismul uman

Duritatea apei potabile a fost intotdeauna o problema pentru societatea actuala, din punctul de vedere al alimentatiei zilnice si pastrarii sanatatii organismului uman. Utilizarea apei de la robinet in mod direct pentru prepararea alimentelor zilnice. poate avea un efect nedorit pentru sanatatea organismului uman. Iata de ce!

Rolul apei potabile

Apa este un liant pentru viata noastra iar fara a consuma apa zilnic nu am putea trai. Organismul nostru este constituit in proportie de aproximativ 60-70% apa iar creierul nostru are in compozitie 75% apa. Celulele organismului nostru se hranesc cu apa si totodata apa este importanta pentru o inima sanatoasa, avand un rol esential in prevenirea constipatiei. Consumul zilnic de apa recomandat de specialisti ne ajuta sa ne bucuram de o digestie optima.

Apa este foarte importanta. Lipsa consumului de apa duce la aparitia unor probleme renale. Ne putem confrunta cu probleme de sanatate care ne pot pune viata in pericol. Simtim nevoia de a detoxifia organismul. Apa este cel mai bun aliat pentru a face acest lucru. Apa este atat de importanta pentru organismul nostru incat contribuie la reglarea temperaturii corpului.

Articulatiile noastre sunt mai sanatoase datorita consumului de apa. Consumul zilnic de minim 2 litri de apa poate veghea la buna functionare a organismului. Apa este vitala pentru intretinerea vietii, dar si pentru o piele frumoasa. Calitatea apei pe care o folosim pentru spalarea hainelor si la baie ne poate ridica semne de intrebare. Apa dura poate duce la o spalare mai putin corecta a hainelor pe care le purtam. Tot apa dura ne poate crea probleme nedorite in privinta sanatatii pielii si a parului. Specialistii avertizeaza in privinta degradarii parului si la alergii sau posibile iritatiilor ale pielii. Apa care este buna pentru a fi consumata este ideala si pentru ingrijirea personala. Ea nu trebuie sa aiba miros sau vreun gust. Culoarea apei si aparitia vreunui miros ne pot indica prezenta unei ape dure.

Cum putem avea o apa mai curata

Apa dura lasa un gust neplacut. Pentru a avea o apa sanatoasa si pe care sa o consumam fara probleme avem nevoie de dedurizator apa. Apa dura contribuie la cresterea sumelor pe care le avem de platit la facturile lunare. Un dedurizator apa ne va ajuta sa avem o apa curata. Lipsa acestuia ne aduce mari inconveniente. Apa dura duce la defectarea aparatelor casnice. Depunerile de calcar pot produce defectiuni care impiedica buna functionare a aparatelor pe care le folosim. Un dedurizator este un ajutor istet care retine calciul si magneziul din apa si elibereaza sodiul. Practic contribuie la o filtrare sigura a apei in beneficiul nostru. Un dedurizator pentru apa ne fereste de cheltuieli inutile pe produse costisitoare si dure de curatenie.

Un dedurizator apa poate fi instalat in orice locuinta. Acesta va reduce probleme ce pot aparea legate de micile sau marile defectiuni ale aparatelor din casa nostra. Prin osmoza inversa avem parte de cea mai sanatoasa apa in casa noastra. In functie de nevoile noastre putem alege acel dedurizator care sa ne satisfaca asteptarile. Putem alege dedurizatoare rezidentiale sau casnice ori pe cele de tip industrial sau semi industrial. Acestea se disting in functie de timpul lor de folosire si volumul de apa pe care vor trebui sa il filtreze. Aceste dedurizatoare au un aspect placut si pot fi usor integrate in designul casei. Nu ocupa foarte mult spatiu si nu sunt un impediment pentru noi. Dedurizatoarele au un sistem de regenerare si functionare automat. Instalarea unui dedurizator in casa o putem face noi, doar dupa o buna informare, sau putem apela la specialisti. Este nevoie de un astfel de aparat pentru a ne bucura de o apa de o buna calitate. Apa este esentiala pentru fiecare dintre noi, iar un dedurizator apa ne aduce o apa calitativa.

Stiti cat de dura este apa din locuinta voastra?

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea