Stiinta & Tehnologie

Idee de telefon: Tatung VoIP

Telefonul Tatung este cea mai noua idee a designerilor de la Nova Design, companie de consultata de acest gen din Asia.

Cei de la Nova Design nu sunt la prima tentativa de crearea a unui telefon mobil. In portofoliul lor mai exista cel putin 5 modele de terminale.

VoIP = Voice over IP

Site-ul companiei descrie telefonul Tatung ca fiind unul din cele mai performante modalitati de a ramane in contact cu cei din jurul tau prin intermediul protocolului VoIP, adica Voice over IP. Pentru cei care nu stiu, VoIP-ul este un "simplu" sistem de convorbiri prin intermediul retelelor de internet. Cele mai recente exemple de acest gen sunt Skype sau modalitatile de apelare "telefonica" a persoanelor din lista personala de Yahoo! Messenger.

Terminalul functioneaza prin conectarea la internet, are pad sensibil la atingere, cat si tastatura tactila luminata, conectivitate wireless incorporata, adica Bluetooth si a fost creat pentru a suporta programe de chat gen Skype mult mai usor decat alte terminale de pe piata actuala.

Look retro

Desi nu s-ar parea, telefonul celor de la Nova Design isi trage radacinile din stilul primelor telefoane mobile aparute pe piata. Dupa spusele celor ce l-au construit acest aspect poate fi observat din colturile rotunjite ale terminalului si antena care guverneaza latura de sus a lui Tatung.

Este simplu, Tatung este chiar cel mai aratos telefon mobil pentru VoIP. Singura problema ramane data de lansare care nu a fost stabilita, pentru ca acest telefon este doar un simplu proiect. Daca va deveni vreodata realitate, se prea poate ca Nova Design sa de-a lovitura pe segmentul VoIP.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea