Stiinta & Tehnologie

#international automotive components group (iac) #fabrica ford #fabrica #productie #ford

IAC Group deschide o fabrica de componente pentru interioare auto in Romania

International Automotive Components Group (IAC), unul dintre principalii furnizori de componente ai Ford Motor Company , va investi 58 milioane euro in construirea unei noi unitati de productie de tip greenfield la Bals, judetul Olt. Fabrica va corespunde standardelor tehnologice de ultima ora si va produce planse de bord, panouri de portiere, capitonaje de plafon si diverse garnisaje, pentru a sprijini productia Ford de la Craiova.

IAC este primul furnizor auto ce va deschide o fabrica greenfield in Romania, pentru a sustine operatiunile Ford de la Craiova. IAC intentioneaza ca, in momentul in care va fi deplin functionala , fabrica de la Bals sa dispuna de un numar de 400 de angajati. 

Guvernul roman a sprijinit investitia IAC in Romania prin aprobarea unui ajutor de stat in valoare de 17 milioane euro. Ajutorul de stat va fi acordat in mai multe transe si va contribui la realizarea unei investitii totale de 58 milioane euro de catre IAC. Aceasta investitie va avea un efect de ansamblu, prin dezvoltarea altor sectoare industriale din Romania.


Citeste mai multe pe Auto.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea