Stiinta & Tehnologie

#nokia #htc #rim

HTC a depasit Nokia la valoarea de piata

HTC a depasit Nokia la valoarea de piata. Compania a inregistrat o crestere spectaculoasa in ultimii cinci ani, cand valoarea de piata a crescut de peste 30 de ori.

Succesul HTC pe piata de telefonie mobila a dus la cresterea valorii de piata a companiei la 33.88 miliarde de dolari, fata de numai 32.84 miliarde dolari pentru gigantul Nokia.

HTC a intrecut RIM (BlackBerry) si Nokia fara probleme, beneficiind de suportul Android, sistemul de operare dezvoltat de Google si oferit gratuit producatorilor de telefoane mobile. 

Un raport al firmei de investitii americane Goldman Sachs, arata ca investitorii manifesta in continuare optimism pentru HTC, considerat "un model de afaceri si ecosistem unic in domeniu", potrivit go4it.ro.

Analistul Robert Chen sustine ca HTC va liva cate 200 milioane de dispozitive smartphone si 30 milioane de tablete anual, in urmatorii 3-5 ani.

HTC ar putea chiar depasi cresterile estimate, prin extinderea pe pietele emergente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea