Stiinta & Tehnologie

#honda #p-nut #personal-neo urban transport

Honda P-NUT, un nou concept auto nipon

In cadrul evenimentului Los Angeles Auto Show 2009, producatorul auto japonez Honda a prezentat conceptul auto P-NUT .

Din pacate, modelul pe nume intreg Personal-Neoo Urban Transport (P-NUT), nu a fost propus pentru productia in serie .

Masina de oras

Ca alte concepte de acest gen, Honda P-NUT este o masina de oras cu trei locuri. Scaunul soferului este asezat in fata, iar cele doua de pasageri, sunt pozitionate in spatele conducatorului auto.

Modelul este foarte compact, masurand doar 3,4 metri, adica cu 60 de centimetri mai mica decant un Renault Clio. Pentru ca spatiul este redus, atunci cand conducatorul auto are nevoie sa transporte anumite lucruri, scaunele din spate se pliaza.

"Masina Personal-Neo Urban Transporter, exploateaza potebtialul de design al unui automobil care ar putea fi integrat numai in viata de oras"
, declara David Marek, director of advanced design pentru Honda R&D America.

Alte detalii

Totusi, desi un concept nipon, designe-ul masinii este realizat de un britanic. Numele lui este Andy Foster, iar designer -ul este angajat al studioului Honda din California de mai bine de trei ani .

Conceptul Honda P-NUT dispune de un motor hibrid bazat pe combustibili fosili si un acumultator, iar compartimentul motorului este pozitionat in partea din spate. Din pacate modelul nu va vedea prea curand lumina zilei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea