Stiinta & Tehnologie

#hibrid #coupe #honda cr-z

Honda CR-Z, noul coupe hibrid

Honda CR-Z a fost lansata la Salonul Auto International de la Geneva. Noul model Honda dispune de o caroserie eleganta 2+2, disponibila doar pentru piata europeana, un ecartament lat si ampatament scurt pentru o manevrare mai agila si mai usoara,  cu leduri ce scot in evidenta linia joasa a farurilor .

Noua Honda CR-Z este o masina unica ce combina avantajele unui propulsor hibrid pe baza de benzina cu transmise manuala cu 6 trepte si cele ale unei caroserii elegante. Trasaturile specifice Honda, cum ar fi luneta “franta”, precum si linia putin inclinata a partii superioare a acesteia sunt prezente in design-ul coupe-ului aerodinamic, alaturi de o forma exterioara curbata si sculptata in adancime.

Puterea totala a lui Honda CR-Z, cu sistemul paralel hibrid IMA, este de 124 CP si un cuplu de 174 Nm. Cifrele de varf ale cuplului sunt identice cu cele ale motorului modelului Honda Civic de 1,8 litri, fiind atinse la o turatie de numai 1500 rpm – nivel specific in general motoarelor supralimentate, dar avand cu 35 g/km mai putine emisii de CO2.

In cazul lui Honda CR-Z este pentru prima data cand un sistem paralel hibrid cu emisii scazute de noxe si cu economie de combustibil este combinat cu o cutie manuala de viteze cu 6 trepte. Transmisia manuala a lui Honda CR-Z este completata de un motor in 4 cilindri de 1,5 litri, ceea ce reprezinta o noutate pe piata. Dorinta de turatie a motorului de capacitate medie este completata de un cuplu de 78 Nm dat de motorul electric de 14 CP, care este amplasat intre motor si transmisie. Motorul electric stimuleaza cuplul la turatii mici si mijlocii, care perminte flexibilitate modelului Honda CR-Z, caracteristica de obicei asociata cu motoarele turbo.

Designul interior al automobilului a fost dezvoltat pe baza Conceptului Honda CR-Z expus la Salonul Auto de la Tokyo din 2007, ce dispunea de sisteme 3D si un interior orientat catre sofer.

Bordul noului coupe Honda CR-Z are o constructie complexa pe doua niveluri, astfel ca portiunea de sus mai inchisa la culoare pare ca pluteste deasupra sectiunii gri deschis ce se continua pana in centrul panourilor interioare ale usilor.

Nivelurile de echipament ale noului Honda CR-Z sunt generoase, beneficiind de sase airbag-uri, tetiere active, asistenta in stabilitatea vehiculului si asistenta la plecarea din rampa. Toate modelele Honda CR-Z vor fi dotate cu un sistem de climatizare, CD-player cu 6 incinte audio, intrare pentru iPod si un buton de pentru a porni motorul. Echiparile de varf si mijloc beneficiaza de scaune din piele, volan cu control audio si pedale din aluminiu.

Echiparile de varf  beneficiaza de Bluetooth Hands Free, Cruise Control, acoperis panoramic din sticla, lumini HID si sistem audio de 240 W inclusiv un sub-woofer montat sub portbagaj. Scaunele din spate pot fi rabatate printr-o singura miscare pentru a spori spatiul pentru bagaje pana la 400 litri. Zona de depozitare a bagajelor este de asemenea flexibila avand un volum de 19litri pentru stivuirea incarcaturii suplimentare sau depozitarea bagajelor pentru a nu putea fi vazute.

Vanzarile modelului Honda CR-Z vor demara in toamna lui 2010 si estimam un pret de pornire de 21.000 euro.

Cititi mai multe pe Auto.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea