Stiinta & Tehnologie

#avertizare #utilizatori #facebook #guvern #ilegal #autoritati

Guvernul iti acceseaza ilegal contul? Facebook te va avertiza!

Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, ii va avertiza pe utilizatori daca autoritatile si guvernele le acceseaza ilegal contul. Facebook va monitoriza activitatile suplimentare, considerate suspecte si va transmite mesaje de avertizare cartre detinatorii conturilor.

 

Astfel, Facebook le va cere utilizatorilor sa-si schimbe parola si sa inlocuiasca sistemul de operare al calculatorului.

Avertizarea nu inseamna ca Facebook sau sistemele sale au fost compromise, ci ca dispozitivul mobil sau computerul au fost infectate cu un "malware" (program informatic conceput pentru infiltrarea si/sau distrugerea unui computer sau a unei retele de computere).

Mesajul de avertizare primit de la Facebook este "Please Secure Your Account Now" ("Va rugam sa va securizati contul acum") si ofera utilizatorului si o explicatie asupra faptelor care s-au produs.

De asemenea ii recomanda acestuia sa isi activeze setarile de siguranta in momentul conectarii pe site cu "Login approvals", ce expediaza un mesaj pe telefonul mobil al utilizatorului. Codul primit prin sms vatrebui introdus apoi in Facebook. In acest fel piratii cibernetici vor trebui sa obtina acces direct la telefon pentru a accesa un cont.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea