Stiinta & Tehnologie

#marfa #persoane #pirateriei in transport #guvernul a aprobat ordonanta de urgenta

Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta pentru combaterea pirateriei in transportul de persoane si marfa

Guvernul a aprobat luni Ordonanta de Urgenta pentru combaterea pirateriei in transporturile de persoane si marfa, cu scopul de a "sprijini operatorii si transportatorii onesti, care isi desfasoara legal activitatea", dupa cum a precizat Ioana Muntean , purtatorul de cuvant al Guvernului.

Ordonanta de Urgenta se refera atat la activitatea scolilor de conducatori auto si instructori auto autorizati, cat si la transportul in regim de taxi si inchiriere si la transportul local.

Astfel, sunt prevazute amenzi intre 10.000 si 15.000 de lei pentru persoane fizice sau juridice, respectiv scoli de soferi si instructori auto care "efectueaza o activitate de pregatire practica a persoanelor, in vederea obtinerii permisului de conducere, fara a detine autorizatie ".

De asemenea, pe langa amenzi, celor care efectueaza transport de persoane sau marfa fara autorizatie, li se vor retine placutele de inmatriculare si certificatul de inmatriculare, o data cu suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului. Placutele si certificatul de inmatriculare se restituie dupa sase luni de la data procesului verbal si dupa ce se face dovada achitarii amenzii.

In plus, actul normativ se refera si la transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere: se interzice stationarea taxiurilor in alta localitate decat in cea pentru care au autorizatie. In cazul utilizarii pentru transport a unui autoturism 8+1, fara autorizatie de transport in regim de inchiriere, se suspenda dreptul de utilizare a autoturismului prin retinerea, de catre politisti, a placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare, aplicandu-se si sanctiunea contraventionala corespunzatoare.

Cititi mai multe pe Auto.ro   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea