Stiinta & Tehnologie

# google translate #romana #google

Google vine in ajutorul romanilor! Vei putea naviga mai usor pe internet cu noul Google Translate

De cate ori nu ti s-a intamplat sa-ti doresti sa traduci o pagina de internet scrisa intr-o limba straina? Puteai face acest lucru cu ajutorul Google Translate, insa traducerile nu erau precise. Acum, Google si-a imbunatatit sistemul de traducere, asadar te poti delecta in voie citind articole scrise in alte limbi, fara a-ti fi dificil sa intelegi textul.

Data viitoare cand vei utiliza Google Translate vei putea observa ca traducerea este mai precisa si mai usor de inteles. Acest lucru se explica prin noua tehnologie utilizata de Google Translate: "traducere neurala" (in original "neural translation"). Aceasta tehnologie este disponibila acum si pentru traducerile din romana in engleza si invers.

Traducerea neurala este mult mai buna decat vechiul sistem bazat pe traducerea de cuvinte disparate si bucati de text, intrucat acum sunt traduse frazele intregi. In spatele acestei tehnologii se afla un proces intens de dezvoltare de tip "machine learning". Acest lucru genereaza traduceri care suna mult mai aproape de modul in care oamenii vorbesc, in special atunci cand sunt traduse fraze intregi.

Acest nou tip de traducere va functiona automat in toate locurile unde Google Translate este disponibil. In prezent este disponibil pe aplicatia de Android sau iOS, pe domeniul translate.google.ro si prin Google Search. In curand se va regasi si in solutia de traducere automata a paginilor din Chrome. Romana se alatura astfel celorlalte limbi care beneficiaza de tehnologia de traducere neurala. Obiectivul este ca, in cel mai scurt timp, toate cele 103 limbi acoperite de Google Translate sa treaca la noua tehnologie de traducere. O mentiune speciala trebuie facuta la adresa miilor de vorbitori de limba romana, membri ai comunitatii Google Translate, care au contribuit la dezvoltarea tehnologiei de traduceri neurale.

Sursa foto: androidcentral.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea