Stiinta & Tehnologie

Google ofera Gmail gratuit direct pe telefoanele mobile ale romanilor

Incepand de astazi, utilizatorii de telefoane mobile din Romania vor putea sa pastreze legatura cu prietenii si familia prin intermediul serviciului Gmail , de pe dispozitivele lor mobile.Utlizatorii serviciului gmail for mobile From Google vor putea pastra legatura cu prietenii si familia chiar daca sunt departe de computer.

Fie ca asteapta in aeroport sau sunt departe de calculator, utilizatorii de Gmail nu vor mai trebui sa isi faca griji ca pot pierde un e-mail important. Ei beneficiaza acum de acces simplu si rapid la contul lor de Gmail, direct de pe dispozitivele lor mobile.

Pentru a accesa Gmail, utilizatorii trebuie sa tasteze //gmail.com prin browser-ul de web de pe telefonul lor mobil si isi pot deschide contul de Gmail la fel cum ar proceda de pe web. Pentru ca fiecare dispozitiv mobil este diferit, Gmail optimizeaza in mod automat interfata care se bazeaza pe telefon. De asemenea, tot de pe telefon, utilizatorii pot sa vizioneze fotografii si documente atasate sau sa raspunda printr-un apel celor al caror numar de telefon este stocat in contul lor de Gmail Mesajele de Gmail sunt sincronizate in mod automat, indiferent daca se acceseaza contul de Gmail pe un dispozitiv mobil sau pe web.

Preturi & Disponibilitati

Disponibil incepand de astazi, Gmail pentru dispozitive mobile este oferit gratuit de Google. Serviciul functioneaza cu majoritatea telefoanelor dotate cu functii de navigare pe Internet, dar utilizatorii trebuie sa verifice cu operatorii respectivi planul de servicii existent, pentru a stabili daca se percep taxe suplimentare pentru accesul la web.


Interfata Gmail XHTML, lansata in engleza US pe 15 decembrie 2005, le permite utilizatorilor sa isi incarce contul de Gmail si sa vizualizeze mesajele de pe browser-ul mobil. Prima etapa a internationalizarii cu suport complet - interfata pentru alte zece limbi a fost lansata pe 27 iunie 2006 cu: engleza britanica, franceza, italiana, germana, spaniola, olandeza, rusa, chineza simplificata, portugheza si turca, in curand urmand sa se adauge si alte limbi, printre care si romana.

In prezent, acest serviciu functioneaza cu majoritatea dispozitivelor mobile care suporta un web browser mobil XHTML care sustine SSL si cookies.

Serviciul nu presupune plata unor taxe suplimentare catre Google insa este posibil sa existe comisioane referitoare la traficul de date, in functie de planul de servicii al fiecarui utilizator.

In Romania, Serviciul se va numi Gmail pentru Telefonul Mobil. Serviciul a fost deja lansat in Statele Unite sub denumirea Gmail Mobile, iar acum, pentru consistenta cu alte oferte mobile, va purta denumire “Gmail for Mobile Devices” - Gmail pentru Dispozitive Mobile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea