Stiinta & Tehnologie

#google #nexus one #android

Google Nexus One va fi lansat pe 5 ianuarie 2010?

Primul telefon mobil al gigantului Google, Nexus One , care va fi construit de compania HTC si va rula pe sistemul de operare Android, a aparut in mai multe poze pe intenret, dar si intr-un scurt videoclip care prezinta interfata utilizatorului ce va include si elemente 3D.

Specificatii tehnice

Nexus One ruleaza pe cel mai recent sistem de operare, si anume versiunea Android 2.1 , un processor de 1GHz, 512MB RAM si 512MB ROM. Ecranul de  3.7 inch  AMOLED este tactil si este dotat cu rezolutie WVGA.

Nexus One are suport quad-band GSM/EDGE si 3G cu frecventa T-Mobile (900/1700/2100). 3G-ul vine la pachet cu o conectivitate de 7.2Mbps HSDPA si 5.76Mbps HSUPA. Restul optiunilor de conectivitate sunt si ele acoperite - Wi-Fi, Bluetooth cu A2DP, GPS cu A-GPS, busola digitala si un port microUSB .

Terminalul este bine dotat sip e partea de multimedia – o camera de 5MP cu autofocus si flash LED, card microSD de 4GB cu suport pana la 32GB si suport pentru jack de 3.5mm.

Terminalul Nexus One, care este gandit in totalitate de Google, va avea un ecran cu senzitivitate tactila si va rula pe cel mai recent sistem de operare, si anume versiunea 2.1 Android.

Desi intial umblau zvonuri conform carora nu va exista niciun element de identificare al producatorului, in mod surprinzator, logo-ul companiei HTC apare pe bateria smartphone-ului.

Alte zvonuri lansate in mediul online sustin ca Google Nexus One ar putea fi lansat pe 5 ianuarie 2010 si ca terminalul nu va fi restrictionat pentru a functiona doar intr-o singura retea.

Scurta prezentare a lui Google Nexus One

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea