Stiinta & Tehnologie

#iphone #serviciu de recunoasterea vocii #google

Google lanseaza serviciul de cautare prin voce pentru iPhone

Google a pregatit un serviciu de dedicat terminalul Apple, iPhone-ul.

Acest gen de tehnologie nu este o premiera, dar se doreste a fi cel mai precis de la aceasta ora.

iPhone-ul are prioritate

Software-ul realizat de Google functioneaza numai pe iPhone, dar compania planuieste sa-l adapteze si sa-l lanseze si pentru alte terminale. In prezent serviciul nu are un nume oficial.

Aplicatia este gratuita si va fi disponibila utilizatorilor de iPhone de la mijlocul lunii noiembrie. Doritorii o pot descarca si instala pe iPhone prin serviciul iTunes a celor de la Apple.

In prezent atat Yahoo, cat si Microsoft ofera propriile servicii de cautare vocala pentru telefoanele mobile. Microsoft are serviciul Tellme, iar Yahoo se mandreste cu oneSearch with Voice.

Cum functioneaza?

Odata instalat si activat, utilizatorul va duce telefonul la ureche si va pune o intrebare. Aceasta poate varia de la gasirea unor informatii de restaurante, localuri sau altele, pana la lucruri de interes general cum ar fi "cat de inalt este ".

Sunetul captat va fi convertit intr-un fisier digital audio si va fi trimis catre serverele Google care vor determina cuvintele rostite. Acestea vor fi trimise in motorul de cautare Google . Rezultatul va fi afisat in cateva secunde pe ecranul iPhone-ului.

"Este important sa intelegem ca o masinarie nu va recunoaste niciodata in totalitate limbajul uman. Ideea este cat de mult se aproprie fiecare de perfectiune ", a declarat Raj Reddy, cercetator al inteligentei artificiale in cadrul universitatii Carnegie Mellon.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea