Stiinta & Tehnologie

#motor de cautare #android #google

Google Goggles - functie de cautare bazata pe imagini

In cadrul evenimentului organizat luni, 7 decembrie, la Computer History Museum (Mountain View, California, Statele Unite), gigantul Google a prezentand publicului o noua functie de cautare ce se bazeaza pe imaginile surprinse cu telefonul mobil.

Google Goggles, o aplicatie de cautare compatibila cu smartphone-uri ce ruleaza Android, permite cautarea pe internet a obiectelor folosind imagini in loc de cuvinte. Imaginile, obtinute cu camera telefonului mobil, sunt analizate si cautate in baza de date Google, dupa care sunt oferite utilizatorului toate informatiile gasite despre obiectul cautat.

Cu ajutorul unei tehnologiei computer vision , Goggles poate identifica monumente, opere de arta , produse, carti, etc. Aceasta tehnologie aloca fiecarui obiect o semnatura digitala, comparata apoi cu semnaturile din bazele de date Google. Cu toate acestea, Goggles mai are nevoie de imbunatatiri.

Daca poate cauta cu usurinta o carte sau un anume produs pe care este inscriptionat un logo sau un text, nu acelasi lucru se poate spune si despre obiectele simple, generale, cum ar fi un mar. Este doar o chestiune de timp, ne asigura cei de la Google, pana cand aplicatia va putea analiza orice imagine si va oferi un feed bun tuturor cautarilor.

Testarea lui Google Goggles

Cei de la intomobile.com s-au aratat nerabdatori si au testat noua functie de cautare Google Goggles pe mai multe obiecte. Rezultatul lor il gasiti in filmuletul de mai jos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea