Stiinta & Tehnologie

#google #italia #amenda google #dreptul la viata privata

Google, amendat pentru incalcarea dreptului la viata privata

Gigantul IT a fost amendat de autoritatile din Italia care au cosiderat ca automobilele Street View nu sunt suficient de bine marcate, astfel ca incalca dreptul la viata privata al trecatorilor, potrivit mediafax.ro. Sanctiunea de un milion de euro este cea mai mare primita de Google pana acum.

Autoritatile italiene sustin ca, dupa ce au amendat-o, compania a luat deja masuri pentru ca masinile Street View care circula prin Peninsula sa fie mai bine evidentiate, iar trecatorii sa stie cand prin cartierul lor sunt parcate astfel de autoturisme.

Google a mai fost amendata in trecut in Spania, Franta si Germania, dupa ce s-a constatat ca masinile Street View interceptau comunicatii de pe retelele wireless neparolate ale locuitorilor.

Reprezentantii Uniunii Europene vor chiar sa sporeasca valoarea amenzilor pentru incalcarea drepturilor la viata privata pana la 100 de milioane de euro.

Foto: wikipedia.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea