Stiinta & Tehnologie

#statul american #datorie platita #gm

GM si-a platit datoriile catre statul american cu cinci ani inainte de termen

Seful GM a anuntat astazi ca producatorul american a reusit sa plateasca datoriile catre statul american cu cinci ani inaintea termenului prevazut in momentul imprumutului.

General Motors si-a platit toate datoriile catre Statul american acumulate in perioada crizei din 2009 si face mari progrese in a-si reveni complet dupa procedurile de faliment prin care a trecut la mijlocul anului trecut.

"Sunt foarte fericit sa anunt faptul ca, de astazi, General Motors si-a platit complet, cu tot cu dobanzi, datoriile adunate in iulie anul trecut catre Trezoreria Statelor Unite si catre autoritatile canadiene pentru sumele care ne-au fost necesare pentru lansarea noului GM"
, a declarat Ed Whitacre, directorul executiv al General Motors, intr-o conferinta de presa care a avut loc astazi la Detroit.

Conform oficialului american, plata sumelor datorate a fost realizata mai repede decat era prevazut datorita produselor foarte bune lansate de GM in ultima perioada. "Am putut sa inapoiem banii contribuabililor inainte de termen deoarece desenam, construim si vindem cele mai bune masini pe care GM le-a produs vreodata", sustine Whitacre.

Continuarea pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea